cover

Amazing

Red Worms' Farm

CD (2005) - Fooltribe

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Emo / Indierock / New Wave / Post-punk

Spor:
Finish
Yeah, Yeah Everything
I'm Looking For
A Song For Old People But Not Aged
Rythm is a Dance
Pop Song Remix
ABC
Nervous Act
Two Cups
Telephone

Referanser:
pAper chAse
Fugazi
Sonic Youth
Blonde Redhead
Unwound

Vis flere data

Se også:
The Paper Chase Meet Red Worms' Farm - pAper chAse & Red Worms' Farm (2004)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Fra den italienske undergrunnen

Her får vi konsise riffsterke låter servert med masse energi.

Italia har ikke verdens mest spennende musikkhistorie å varte opp med - vel, i hvert fall ikke når det gjelder rock og populærmusikk. Ser man bort fra band som Jennifer Gentle, Uzeda, Zu og Blonde Redhead er det lite og ingenting som har nådd inn i hjertet til denne anmelderen. Kanskje skyldes det for liten innsats og interesse for å finne frem til godbitene. Nå har jeg ihvertfall funnet en ny favoritt. Om enn på langt nær helt der oppe med de forannevnte.

Det er ikke så lett å finne ut så mye om trioen bak skiva. Italienske venner med bakgrunn i landets squat/hardcore-scene kjente ikke en gang til gruppa.

Men Red Worm's Farm fra Padova har visstnok allerede sluppet en rekke album i hjemlandet. Dessuten en splitskive med våre favoritter The Paper Chase (bandet til 90 Day Men, Logh og Apleseed Cast-produsent John Congleton, omtalt til 4/7 her på groove).

Amazing er Red Worm's Farms nyeste verk og her blir vi servert korte og konsise riffsterke låter med masse energi på gebrokken engelsk. Besetningen er to gitarer og trommer. De instrumentale delene av musikken står i fokus og tekstene må vel kunne sies å være middelmådige.

Musikalsk handler det om en melodiøs utgave av støyrocken/indierocken som preget siste halvdel av 1980-tallet og tidlig 1990-tall. Det meste er på plass. Vi får dissonante mitraljøse-gitarer og utstrakt bruk av stakkato rytmer. Riffingen til Sonic Youth på sent 1980-tall og likens Fugazis noe hakkete hardcore punk må ha vært viktig for italienerene. En naturlig referanse kan dessuten både Unwound og Unrest være.

Italienerne gir oss energisk punkrock som kanskje ikke er den mest originale, men er dynamisk og catchy, med en aggressiv, litt skrikende vokal som kan minne om Ian MacKaye.

Folk som ikke er veldig opptatt av akkurat denne musikken kan nok hoppe videre til noe annet. Vi som ikke kan få nok av de Sonic Youth-skivene som inspirerte ...Trail of Dead og Fugazis Waiting Room kan forske videre på denne gjengen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ought - More Than Any Other Day

(Constellation)

I avdelinga postpunk med noko attåt serverer Ought eit særs overtydande tilskot.

Flere:

Prince - One Night Alone ... Live!
The Chemical Brothers - Push the Button