cover

Onsdag

Kaia Huuse

CD (2009) - Grappa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Voksenpop

Spor:
Glemmesang
Ikke en sang om å være alene
Er så redd for at de ler
Nella
Bare ha deg
Se små husene
Han fyller hele meg
Alt det fine
Vuggevise for voksne damer
Isbjørner
Onsdag

Referanser:
Jan Eggum

Vis flere data

Se også:
Episoder - Kaia Huuse (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Onsdag er en ok dag

Huuse utmerker seg som en god og dyktig visesanger.

Onsdag er Kaia Huuses sjette album, og det er slett ikke noen dårlig plate.

Huuse tilhørerer fremdeles visesangens kategori, og hun utmerker seg som en god og dyktig aktør i denne genren. Hun har en myk, melodiøs og behagelig stemme som det gjør godt å lytte til. Musikken er ditto lævmælt, smakfull og koselig. Og angående sistnevnte adjektiv: Dette trenger ikke å være pinlig hos en visekunstner med integritet. Og det har Kaia Huuse.

Alle tekster og melodier er skrevet av henne selv, og hun har tatt seg flid med å gjøre gode arrangementer og å skape nydelige stemninger ut av materialet. Et eksempel er Bare Ha Deg, en litt kledelig naiv sak i sin pike-yndige uskyld. Den må fremheves fordi å lage en slik låt er et vågesprang - går det an i vår tid å si noe slikt som "stemmen din er en hengekøye i skogene av støy" uten at en urban, kuul plateanmeldeler skulle prøve å drite det hele ut? Det vil ikke undertegnede finne på å gjøre, Kaia Huuse er nemlig ekte vare.

Tekstene kretser ellers i tema om det intime: Følelser, nærvær, mellommenneskelige relasjoner - dette kan bli klamt og slitsomt å lytte til hvis ikke tekstene holder en viss standard. Kaia Huuse greier å unngå det fordi hun er ikke pretensiøs. På tittelsporet er teksten som i en naiv dagbok eller et enkelt postkort. Og det fungerer.

Honnør må også gå til musikere som Frode Berntzen og Lise Sørensen som virkelig greier å tilføre låtene liv, varme og dybde. Jo, Onsdag har blitt en bra plate. Godt er det også at det finnes utøvere som vil holde liv i en god, musikalsk tradisjon som visesang.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

The Low Frequency in Stereo - Futuro
Pow Pow - Last Days On Earth