cover

Tzomborgha

Ruins

CD (2002) - Ipecac / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Alternativ / Støyrock / Avantgarde / Math Rock / Prog

Spor:
Komnigriss
Skhanddraviza
Mennevuogth
Messiaen
Wanzhemvergg
Djubatczegromm
Zajvu
Issighirudoh
Muoljimbog
Gurthemvhail
Pachtseills
Chittam Irangaayo
Tzomborgha
Black Sabbath Medley Reversibel
Mahavishnu Orchestra Medley

Referanser:
Boredoms
Henry Cow
Frank Zappa
John Zorn

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Trommer og bass kan være det rareste du hører i år

Kraftig kost - Japansk metallkjøttkvern moser ihjelslåtte 70-talls dinosaurer.

Japanske Ruins ble startet av Tatsuya Yoshihida allerede i 1985 og er kjent for sin kompromissløse blanding av kaos og presisjon, seriøsitet og humor, edruelighet og galskap. Her rår eksentriske takter og komplekse taktskifter som kunne sette ut selveste Bill Bruford og Art Tripp i mikropresisjon.

Det er som om Tzomborgha er en svenneprøve i faget "verdens vanskeligste musikk," men at plata ble laget etter et dumt veddemål i fylla. Her er det humor og hyperseriøsitet i skjønn forening. Denne musikken har så mye iboende boblende galskap at den kunne få selv statuene på omslaget til å le. Her får du både Black Sabbath Medley Reversible (platas desidert morsomste spor!) og Mahavishnu Orchestra Medley, men også et spor kalt Messiaen. Alle disse er to-minutters revyer i latterfugl-perspektiv og vil få psykologer til å klø seg i hodet over hvordan japanere egentlig oppfatter vestlig musikk. Nevnte titler røper at disse karene har god musikksmak og evnen til å bearbeide inntrykkene til et høyst personlig uttrykk.

Øvelsene i disiplinert turbo-trash synkronspilling rekker så vidt å bli avløst av noen roligere og mer normale sekvenser før det hele bryter løs på nytt. Tekstene er det ikke stort å si om, siden de består av tøyseord og syllabler (noe inspirert av franske Magma). Sangteknikken er tidvis inspirert av tuvansk strupesang avløst av hese skrik og falsetthyl. Du orker neppe å høre dette krevende albumet regelmessig, men det er i hvert fall godt egnet for å bli kvitt plagsomme gjester. Likevel er dette en forbasket bra plate! Selskapet som utgir dette heter forresten Ipecac, oppkalt etter en væske til medisinsk bruk for å få en person til å kaste opp.

Det er kanskje lurt å ikke spille alle Tzomborghas 15 spor på en gang... Dette er plata for deg som trenger en musikalsk ildprøve!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Katatonia - Viva Emptiness

(Peaceville)

Høsten er kommet, ja. Og hva er da bedre enn å lytte til Katatonia?

Flere:

Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete
No Age - Everything In Between