cover

Biomekano

Information

CD (2002) - Rune Grammofon / Voices Music & Entertainment (VME) / ECM

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno / Ambient / Elektronika

Spor:
Plot Ratio (replug)
Tropical Investigation (leisure recycled)
Every Possible Artificial Condition
Higher Densities/Maximum Choice
Stacking of Different Natures
Sufficient Sunlight
A Radical Co-ordination
This Low-Rise City
Center Celebrating the Loopes
Biomechanics by Accident

Referanser:
Alog
Biosphere

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ekstrem crisp produksjon

Totalt gjennomført plate. Burde vært gangbar som avgangsprøve på Arkitekthøgskolen.

Per Henrik Svalastog og Jørgen Knudsen albumdebuterer som Information på Rune Grammofon med denne utgivelsen. Information har tidligere tilhørt stallen til Beatservice, og har en serie 12-tommere, samt to album, Artifacts (1998) og den svært konseptuelle og fragmentariske Successor (2000), på Tromsø-selskapet.

Biomekano varierer fra det dype ambiente, arktiske soundet som også kjennetegner Biosphere, til det avantgardiske og mer eksperimentelle, som kan kjennetegne en annen duo på Rune Grammofon, nemlig Alog.

Information synliggjør også en bakgrunn i house/techno, som kommer til syne av og til. A Radical Co-ordination er kanskje det mest fremtredende eksempelet på det, men ellers har de beveget seg langt bort fra dette. De opererer heller i et post-techno-landskap, som har mer til felles med sentraleuropeiske labler, som eksempelvis Stefan Betkes Scape, der det dansbare/rytmiske elementet er minimalisert, eller bare er tilstede i lydbildet av og til.

This Low-Rise City er en av de mest interessante kuttene på Biomekano. Den har en struktur som kan minne om en rockelåt. Låta er bygget opp av to partier som virker mot hverandre på sammen måte som forholdet mellom vers og refreng. En rolig boblende, ambient del blir stadig avløst et rytmisk fyrverkeri, og låta er altså bygget på forholdet mellom disse partiene.

Center by Celebrating the Loop avløser skivas rockespor, og aspirerer til å bli en ambient-techno klassiker. Den inneholder et større antall rytmer som er "bygget" opp rundt, og i, hverandre, og som igjen hviler over et ambient/dronenede bakteppe, som samtidig gir en stor romfølelse.

Information har gjennom Biomekano samlet et knippe ekstremt godt byggede og produserte låter. Den er bygget opp rundt noen elementer som utgjør et solid fundament. Tempomessig er den så godt som perfekt, og sjelden har jeg hørt et album som har et så klart, crispy og rent lydbilde. Den spiller både på dybde og overflate, og er perfekt balansert gjennom små glitch-aktige detaljer og store, noen ganger dub-lignende, beats. De ambiente bakteppene må også inkluderes som et karakteristiska ved denne skiva.

Svalastog og Knudsen har begått en av de beste skivene på Rune Grammofon.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Umek - Neuro

(Tehnika)

Grovkalibret technoskyts fra Slovenia - østblokken slår tilbake.

Flere:

Diverse artister - Norske Slagere Kapittel 1 - 1955
MoHa! - One-Way Ticket to Candyland