cover

In Mara's Glove

6Majik9

CD (2005) - Musicyourmindwillloveyou

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Eksperimentell / Frifolk / Psykedelia / Tribal / Støy

Spor:
Space Soul Rattle
Dance of the Drone Bees
Solar Kernal Seals
A Mayan Transmission
Flowering of the Crown

Referanser:
Soarwhole
Brothers of the Occult Sisterhood
Terracid
Sunburned Hand of the Man

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Space, rattle & soul

Ay mate! Are you ready for a good ol' aussiefest? Majik innbyr til peyote-deling og sirkulær dans hele natten lang!

Ugh! In Mara's Glove er 40 minutter i delirisk rus fra den australske ødemarken unnfanget i et spontant fellesskap mellom en slangetemmer, en åndemaner og en gammel mayahøvding. De har pakket alskens psykedelisk godteri i sekken, knyttet en didgeridoo på lokket og forlatt byen for å søke solgudene et sted i outbacken uten forstyrrelser fra (fysjom) omverden.

6Majik9 (eller Majik som de også kaller seg) består av folk fra blant annet Terracid og Brothers of the Occult Sisterhood, men la det være sagt med en gang; In Mara's Glove er noe av det beste jeg har hørt fra denne kanten. Slektskapet til de nevnte band er selvsagt hørbart, men Michael Donnelly & co har denne gangen funnet en mer fornuftig balanse mellom mystisk og mytologisk stemningsskapen og suggererende, mer støyende kosmisk villskap, mellom påkalling av naturgudene og hengivelse til primitiv, ekstatisk dans. Jeg har ikke noe i mot abstrakt naturbasert musikk - ikke det hele tatt, faktisk, men er nok spesielt svak når tribale rytmer benyttes til en viss grad. På enkelte spor her kan 6Majik9 minne mer om Sunburned Hand of the Man og No-Neck Blues Band i måten de bruker håndtrommer eller andre rytmeinstrumenter enn de gjør med sine andre band. Sjekk for eksempel den didgeridoo-aktige pulsen på Solar Kernal Seals som ligger bak den alltid levende, organiske myridan av lyder som bygges, brytes og utveksles her.

Platen er tidligere utgitt av Foxglove, som sa det best slik: "Space shanty rhythms collide with tribal folk dirges to create true cosmic wreckage... welcome to fucking oz."

In Mara's Glove er utgitt i et ganske så begrenset opplag, så hvis denne kortfattede beskrivelsen kan virke fristende, så gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Husk, solen står også en gang opp der ute i villmarken.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

Terje Isungset - Middle of Mist
This Is Music Inc. - Krasnapolis