cover

The Blues is a Minefield

V-Twin

CD (2002) - Domino / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Eksperimentell / Elektronika / Blues / Rock'n'Roll

Spor:
Call a Meeting
Despot Blues
Needle In the Red
Muddy Fox
Swissair
Delinquency
Get Your Wings
The Emperor Is Dead (Long Live the Emperor)
Across the Lanes

Referanser:
Primal Scream
The Reindeer Section
Add N to (X)

Vis flere data

Se også:
Free the Twin - V-Twin (2001)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Motorpsykotisk Salvador Dali blues

V-Twin blander en dæsh P-funk i sin P-rock'n'roll og E-tronica på sitt debutalbum.

Skottland har jevnlig gitt oss stor musikk, så det er ikke rart at Domino records denne gang har snust seg fram til Glasgow og markert ved døra til V-Twin. Det er viden kjent at nevnte plateselskap har den mest følsomme blodhundnesa i hele England og tidligere har funnet egenartede artister i fleng: Smog, Hood, Clinic, Papa M, Four Tet, Pram, Jim O'Rourke, Gastr Del Sol, Third Eye Foundation og Aerial M (en del av disse er selvfølgelig lisenserte) for bare å nevne noen.

The Blues In A Minefield dras i gang av den kommende singelen Call a Meeting med god gammel skitten rock'n'roll à la Rolling Stones, The Who, Aerosmith og Primal Scream. Det er bare det at hele ideen om at dette skal være en feststemt vorspielplate faller sammen når stemninga skifter etter bare noen få minutter. Despot Blues introduseres av Kraftwerk-aktige synth-akkorder og får merkelig følge av tykke lag klumpete elektroakustisk perkusjon, skummelt kororgel og frittgående spaghettitrompet. Den gretne, halvt skrikende sangeren står med et bein i bluesen, mens det andre ikke har stått opp. I likhet med Captain Beefhearts Dachau Blues er dette å tøye blues-begrepet langt! Muddy Fox utdyper videre nettopp denne musikalsk desorienterte stemninga hvor alt flyter hit og dit på post-moderne vis (for å bruke en sliten klisje) mellom Tom Waits og Flying Saucer Attack. Dette representer den klart mest spennende og utfordrende retningen på dette albumet. The Emperor Is Dead utfordrer enda mer med frijazzende blåsere (som får meg til å tenke på Motorpsycho i det utforskende jazzhumøret de var i for drøyt 5 år siden) og et lite snev av gospel.

Den andre hovedgreina på plata går mot Primal Screams bråkete kraftrock. Needle In the Red er screamadelica god som noen med en kakafonisk blanding av strenger, støy og tangenter i drivende tempo og med skikkelig rocketrøkk. Swissair bringer mer supersonisk og strømlinjeformet rock'n'roll anno 2002, hvor vokalisten fraserer ordene på eksakt riktig måte innlært etter Mick Jagger, John Lennon og Bob Dylan. V-Twin City Rockers er dog det mest morsomme med gamle Richards-riff spilt på synthen, Wont Get Fooled Again-rytmeorgel, psykedeliske gitarer og tamburin. Den forrige singelen Delinquency har samplete Motown-trommerullinger og blander mod-soul med electronica og space rock på tre minutter. Alt for uvanlig til å få folk til å danse i gatene med andre ord! Across the Lanes krysser over til George Clintons P-funk med et like uvanlig resultat.

V-Twin har med dette laget en solid D-but, det spørs bare om plata blir for krevende, kompleks og rar for det store publikum. Her finnes imidlertid mye å glede seg over for musikalske feinschmeckere, og V-Twins musikalske visjon virker dessuten forfriskende tidsaktuell. Utrolig hvor moro det kan være å stå ute i et minefelt av blues!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


TeeBee - The Legacy

(Port Azur / Subtitles)

Norges egen TeeBee videreutvikler og perfeksjonerer sin egen stilsikre drum'n'bass-variant.

Flere:

Diverse artister - Fille-vern - gamle og nye mestere i norsk munnharpetradisjon
Foster The People - Torches