cover

Disciples of California

The Skygreen Leopards

CD (2006) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Akustisk / Folk / Countryrock / West coast / Frifolk / Visepop

Spor:
Disciples of California
Places West of Shawnapee
Sally Orchid
Egyptian Circus
Marching Band
William & the Sacred Hammer
Golden Pilgrim
Jesus Was Californian
I Remember Sally Orchid
Silvery Branches
Hollow Tree

Referanser:
Neil Young
Vetiver
Wooden Wand and the Vanishing Voice
The Grateful Dead
Will Oldham
The Byrds

Vis flere data

Se også:
Life & Love In Sparrow's Meadow - The Skygreen Leopards (2005)
Life & Love In Sparrow's Meadow - The Skygreen Leopards (2005)
Jehovah Surrender - The Skygreen Leopards (2005)
Gorgeous Johnny - The Skygreen Leopards (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ease down those California roads

Psykedeliske hymner og countryfriserte viser i vemodig og vakker vestkystharmoni. Leopardene med sin hittil beste plate.

Ahh... California: Zuma Beach, Laurel Canyon, Frisco Bay, Big Sur - og Skygreen Leopards. Med syndens pøl San Francisco som base har Glenn Donaldson/Donovan Quinn i en årrekke fristet oss med frihetsmusikk fra det mosekledde landskapet i utkanten av byen. De har - som lesere av groove forlengst har fått med seg - vært sentrale som en del av vestkystens "frifolk-scene", ikke uventet preget av en mildere, mer hippie-lignende stil enn på østkysten. Paraplyen har vært Jewelled Antler, som har pøst ut prosjekter med naturbasert avantgarde i høyt tempo. Ut fra dette kollektivet kommer altså The Skygreen Leopards, som har mer til felles med mer visebaserte folksters som Devendra Banhart og Vetiver enn sine andre far out prosjekter som Thuja, Blithe Sons og The Once and Future Herds.

Disciples of California legger seg ganske nær Vetivers siste plate; ypperlige To Find Me Gone, dog uten den siste melodiøse touchen som gjorde den til en av årets fineste. Men leopardene deler noe av den samme hengslete, litt rufsete akustiske country/folk-stilen med en utpreget vestkyst-følelse og mild sommerfugl-psykedelia. Duoen har nå blitt kvartett, de har laget en plate som er utsatt for skikkelig studioarbeid, og ikke minst har de rett og slett mekket sammen 11 ubesværete og veldig lett likandes poplåter. Alt dette bidrar til at Diciples of California er deres fineste arbeid så langt.

Dette er musikk man kan dyppe tærne i vannskorpen til en ubekymret solskinnsdag, en plate med viser om dyre- og planteriket ispedd noe Jesus og hallelujah, litt Neil Young-sårhet, en smule Grateful Dead-harmonier og Byrds-twang. Disciples of California vil nok ikke omvende ditt verdensbilde, men som en gylden pastoral popplate vil den gjøre din korte tid her på jorden littegrann lykkeligere. Og det er ikke å forakte.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.

(Secretly Canadian)

Make that black record and we'll all sing along, to the bad luck lullaby...

Flere:

William Hut - Versus the End of Fashion Park
Arve Henriksen - Chiaroscuro