cover

Frozen Eve

Carl Platou

CD (2007)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Countrypop / Dunkelpop / Norwegian depression

Spor:
I'll Fly With You
Paint It White
Long Time Ago
Sunday Morning
Winter Eve
Sleeping Danger
Pearly Gate
Happy
Memory Motel
The Second Cold Winter
Modely
I Go With the Sun

Referanser:
Leonard Cohen
Nick Cave
Johnny Cash

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dark Pop

En merittert rocker fra Oslos undergrunn debuterte sent med sitt første soloalbum, men hva gjør vel det?

Carl Platou er en godt voksen mann som har hatt langt fartstid som musiker på Oslos scener. Han har tidligere vært medlem i Betong Hysteria, Lik og Men of Courage, alle band som har sin lille notis i norsk rocks historie på 80-tallet.

Snart 30 år etter sin første utgivelse debuterte Platou med sitt første soloalbum Frozen Eve, utgitt på det lille uavhengige selskapet Zygone Rekords. Det var en plate som gikk meg og mange andre hus forbi.

Musikken kaller Platou for "dark pop" og det er slett ikke så gal betegnelse. Først og fremst er det stemmen hans som er i sentrum. Den er mørk, seig, dyster og raspete. Noen ganger kan den også være småsur og lett nervøs. Den er som en nevø til Cash og Cohen, og fetteren til Cave. Ørene fylles med sjarm, varme og ekthet. Den akustiske gitaren er platas røde musikalske tråd.

I åpningen I'll Fly With You gir denne kombinasjone rett og slett god popmusikk. Låta kunne lett blitt plassert på en av 80-tallets REM-skiver. De er en svært naturlig referanse og kanskje inspirasjonskilde for Platou. Det kjennes også igjen i Long Time Ago som er en mer gla'poplåt. Dt er verd å merke seg røsten til Platou som gir den et særpreg og som gjør at det låter litt annerledes. Akkurat den følelsen som jeg opplevde da jeg selv hørte Fables of the Reconstruction og Life's Rich Pageant for første gang. Tenk deg å høre REM uten Stipe, nei det går ikke. Akkurat det samme her – Frozen Eve uten Platous stemme? Nei det går heller ikke.

Albumet består av 12 egenkomponerte låter og det er veldig mye å glede seg over her, som i majestetiske i Pearly Gate - muligens det beste sporet. Platou synger "someday we'll make open the pearly gates" og refrenget er storslått med sitt klokkespill og vakre orgel. Andre ganger kan det føles som man koser seg ute i skogen foran et bål mens uglene kan høres i det fjerne. På sistesporet I Go With the Sun er det krydret til med cello på det som er en flott avslutning.

Til å få albumet helstøpt har Platou blant annet fått med seg Nathalie Bekkelund og Jens C. Andreassen (Girl from Saskatoon), og ikke minst produsent og gitarist Marius Gengenbach kjent fra bl.a. Run Dog Run som har gjort en god jobb.

Det som gjør Frozen Eve til en trivelig affære er den roen, varmen og tryggheten den utstråler. Plata har et dusin småperler som uansett dagsform vil kunne få kropp og sjel i godt humør.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


North Mississippi Allstars - 51 Phantom

(Tone-Cool / WEA)

NMA etterlater de fleste andre redneckband med kjeften full av støv.

Flere:

Philip Kane - Time: Gentlemen
Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"