cover

Long Gone Since Last Summer

Irene

CD (2007) - Labrador / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / West coast

Spor:
By Your Side
End of the Line
Looking For Love
Seaside
Out of Tune
Little Lovin'
Winterlude
Back to Back
September Skies
Always on My Mind
Last Forever

Referanser:
Steely Dan
Beach Boys
Fleetwood Mac
Phil Spector

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lyden av sommer

Svenske Irene leverer bekymringsløs sommeridyll i musikalsk form.

"Sommermusikk" og "lyden av sommer" er noe forslitte fraser, men få ganger har jeg hørt en plate som så til de grader passer til disse beskrivelsene. Det er som om late, solfylte dager med grilling og båtturer innaskjær velter ut av høyttalerne under avspilling av Irenes 60-talls California-inspirerte musikk.

Irene er et helt nytt bekjentskap for meg. Bandet er fra Gøteborg og teller hele ti mer eller mindre faste medlemmer. Long Gone Since Last Summer er deres andre utgivelse. Sentralt i bandet står vokalist og gitarist Tobias "Bobby" Isaksson, som har skrevet alle låtene og produsert plata. Isaksson har en mørk stemme som er noe uvant i denne typen musikk. Bortsett fra en ikke helt stødig engelskuttale, gjør han like fullt en god vokalinnsats. I et par av låtene benyttes kvinnelige backingvokalister med stort hell. Disse burde sluppet mer til, og jeg mener Irene hadde vært tjent med å la flere vokalister slippe til oftere.

Et flott, vestkystaktig gitarspill supplert av orgel, fløyte, blåsere samt noe mellotron og Moog gir musikken et rikt og riktig lekkert lydbilde. Den klare produksjonen bidrar også til å gjøre det hele til en lydmessig nytelse. Beach Boys og Phil Spectors wall of sound er logiske assosiasjoner. Lydopplevelsen og de gjennomførte sommerlige stemningene er det som virkelig løfter denne utgivelsen fra "den store hopen". Isaksson skriver pene, men ikke spektakulære låter. Platas eneste coverlåt, My Darling Yous Last Forever, står for meg som den aller beste her.

På tekstsiden handler det om kjærlighet og lykke. Tekstlig dybde, mørke undertoner eller skarpe kanter er det fint lite av, uten at jeg synes det taler i bandets disfavør. Dette dreier seg uansett om popidyll på svært gjennomført vis.

Irene er et virkelig hyggelig bekjentskap. Isaksson og co har levert et tidløs popalbum. Med flere minneverdige låter, flere vokalister og kanskje enda mer bruk av blåsere, kan neste skive bli en riktig "rysare". Uansett, er du ute etter sommeridyll i musikalsk form, men har hørt nok på Pet Sounds, er dette et meget godt alternativ.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Madrugada - Madrugada

(EMI Virgin)

Ringen er sluttet, lyset er slukket. Norges største rockeband sier farvel med sin sterkeste plate siden funklende Industrial Silence.

Flere:

Fever Ray - Fever Ray
Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion