cover

Tha Blue Carpet Treatment

Snoop Dogg

CD (2006) - Geffen / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
West Coast Rap / Gangsterrap / G-funk

Spor:
Intrology
Think About It
Crazy
That's That S***
Candy (Drippin' Like Water)
Get a Light
Gangbangn
Boss' Life
LAX
Lil' Grips
Round Here
A Bitch I Knew
Like This
Which One of You
I Wanna F*** You
Psst!
Beat Up on Yo Pads
Don't Stop
Curry
Conversations

Referanser:
Tha Dogg Pound
Cypress Hill
Dr. Dre
Ice Cube
N.W.A.
Funkadelic

Vis flere data

Se også:
Doggystyle - Snoop Dogg (1993)
R&G (Rhythm & Gangsta - The Masterpiece) - Snoop Dogg (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Snoop tilbake i gammel form?

Noen mener dette er Snoops beste siden Doggystyle. Vår anmelder er ikke helt sikker på akkurat det...

Snoop Dogg er kanskje klisjerapperen fremfor noen. Sjekk bare den nye skiva: I innercoveret finner vi vår mann med Hennessey cognac, Luger pistol, dollars, champagne og god mat, omgitt av lettkledde og pentkledde kvinner i sitt palass. Han er kledd i cap, masse bling-bling, pendress og sportsklær om hverandre og sitter i en luksuriøs bil. Alt er ham sikkert vel unt.

Snoop vil også bevise egen storhet gjennom sitt portofolio av gjesteartister og produsenter på skiva. Her finner vi flotte navn som D'Angelo - restaurert etter bilulykken -, Stevie Wonder, en tilgitt R. Kelly, The Game, Akon, Dr. Dre, Ice Cube, Damian Marley, Kurupt, E-40, Timbaland og The Neptunes for å nevne noen.

Enkelte anser visst Tha Blue Carpet Treatment for å være hans beste skive siden debuten Doggystyle. Jeg er vel ikke helt enig, men det er nok å glede seg over her.

Blant de absolutte høydepunktene er duetten med Damian Marley med sin tunge reggaebass på Get a Light. Det er Timbaland som sørger for produksjonen på denne killeren av en låt.

Ellers er det gledelig å se Dr. Dre og Snoop sammen igjen. Skiva har kanskje ikke noen ny Gin & Juice eller Drop It Like It's Hot, men Snoop langt jevnere enn han har vært på sine siste skiver. Likevel finnes det bunnfall og unødvendige ting her også. LAX med Ice Cube er heller forglemmelig. Men man må bruke litt tid på låtene. Gjør man det trer det frem mye fint og spennende.

Ellers merker vi oss at det er en mørkere, mer bister Calvin Broadus som møter oss denne gang. De catchy og lettfattelige Neptunes-låtene har i stor grad viket for hans såkalte storbyrealisme. Sly Stones 1970-tallsfunk er en åpenbar referanse til mye, men ellers består den omfattende skiva av et vell av ulike stilarter og uttrykk.

Tha Blue Carpet Treatment markerer en retur til ganstarappen, men inkorporerer samtidig popen til gjestene Akon og R. Kelly i sitt uttrykk. Men samtidig er her også plass for solskinnspop og låter beregnet for klubbene. Snoop er avslepent laidback i sin stil, kvinnefiendtlig, skrytende. Han er livlig og gladlynt. Rampete og erten. Han bærer image til en pimp. Men på en sjarmerende måte.

Tekstene er ikke veldig mye å skrive hjem om, men de fungerer greit i sammenhengen. Ikke minst gjelder det gatehistoriene hans med sin blanding av frustrasjon, aggresjon og anger. Men kanskje lider rappen i dag av stormannsgalskapen som plaget rocken de tidlige CD-årene.

Skiva er uforskammet lang med sine 21 låter. Det kan bli litt mye å svelge i en enkelt lytting, og sannsynligvis hadde skiva kunne fremstått enda sterkere med litt sterkere redigering. Men Snoop leverer med en flyt som gjør det umulig å ikke la seg sjarmere og dras inn i hans univers.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Simon Joyner - Skeleton Blues

(Jagjaguwar)

Skeleton Blues er countryrock frå baksida av stadion, blues frå ein dysfunksjonell avenue, og folkrock med klør frå ei sjel som blør.

Flere:

Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge
Sufjan Stevens - Seven Swans