cover

Rounds

Four Tet

CD (2003) - Domino / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Trip hop / Post-rock / Cinematisk

Spor:
Hands
She Moves She
First Thing
My Angel Rocks Back and Forth
Spirit Fingers
Unspoken
Chia
As Serious As Your Life
And They All Look Broken Hearted
Slow Jam

Referanser:
Fridge
DJ Shadow
The Cinematic Orchestra
Nobukazu Takemura
Pole
Mouse on Mars
American Analog Set
Third Eye Foundation

Vis flere data

Se også:
Pause - Four Tet (2001)
Everything Ecstatic - Four Tet (2005)
There Is Love in You - Four Tet (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dialog, pause og så en ny runde

Four Tet, alias Kieran Hebden, byr på en ny runde post-rock electronica.

Kieran Hebden er kjent for sine verk med den eksperimentelle gruppa Fridge, men har også jobbet på egen hånd som Four Tet og Joshua Falken. Han har også remikset Cinematic Orchestra, Constant Friction, The Kings of Convenience, Rothko og Susumu Yokota.

Rounds fortsetter i samme sporet som Pause. Her kløyver Hebden de elektronisk genererte rytmene og samplingene med virtuell øks, sprer fragmentene utover gulvet og skaper raffinert snublende trip-hop. Noen ganger tror du det er CD-spilleren som tilter, andre ganger at den migrene-befengte hjernen din spiller deg et puss, men i løpet av denne plata er det forhåpentligvis Kieran Hebden som skaper de aurale forstyrrelsene.

Hands evner ikke helt å dra i gang plata, men She Moves She er et prakteksempel på hva Four Tet står for musikalsk, med koto-aktig strengeklimpring, bjeller, stygt klippede gitar-samples og tunge, heftige rytmer. Denne er utvalgt som singel, og er noe av det beste jeg har hørt hittil i år. På Unspoken lager han et utsøkt melodisk tema framført på samplet piano som gjentas nesten i det uendelige. Det er bare det at det er så henførende at du er glad til at det bare varer og varer. As Serious As Your Life har mer driv og ligger nær det beste fra Four Tets to tidligere utgivelser. Hadde resten av plata holdt samme nivå ville dette ha vært en selvskreven kandidat til årets 10 beste plater, men noe av materialet blir stillestående i et imaginært, romantisk og cinematisk ingenmannsland et sted i det østlige Asia. My Angel Rocks Back and Forth er en tåkete og vuggende ballett for engler, det er synd vi ikke kan se dem!

Rounds klarer ikke å overgå Dialogue og Pause, til det er plata litt for ujevn og har for lite ny utvikling i forhold til disse. Den er derimot en behagelig lydreise som er innom et par riktig fine steder før det hele flyter ut i havet.