cover

Raseri

Ronny Pøbel

CD (2009) - Voices Music & Entertainment (VME) / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Flå deg ned til fingertuppa
Frekke faen
Gal mann
Raseri
Spy
Kjip ut
Gjeldsanering
Smekk
Penga går som faen
Hvit By
Hobbydranker
Løgner
Dritten
Fyken

Referanser:
Backstreet Girls
Jokke & Valentinerne
AC/DC
Motörhead

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


All-spiel

Raseri koker av frustrasjon og aggresjon, energi og gi-faen, fuck-you fuck-the-world attitude.

Bak navnet Ronny Pøbel skjuler det seg visstnok en blikkenslager fra Gjøvik. Må være en glimrende musikkskole i forhold til musikken på plata. Dette er god, gammeldags, oi skinhead øl-rock med brutale allsangrefrenger med klam svette som oser fra rillene.

På Raseri finner vi musikk i tradisjonen av den gode gamle tiden 1977-82, hvor punk, oi og primitiv metal ble karakterisert som "fascistisk" mens musikken egentlig var nihilistisk, aggressiv og brutal. Selvfølgelig er lydbildet og produksjonen anno 2009: Stødige gitarriff dundres ut over kræsjende trommer og pukksteinsbass i mellomgulvet. Men dette er ikke løpeseddel-rock for forstadsfrø som vil droppe ut noen år før de begynner å jobbe som kulturjournalist etter noen års "opprør" på Blitz (les: Vitz). De som vil redde regnskogen og støtte Hamas vil ikke finne noe her.

Tekstene på plata er totalt anti-politiske og nihilistiske: Et eksempel: Låta Dritten hvor det sies: Det banka på døra mi, jeg slapp dem ikke inn, dere er ikke min stil, stikk stikk stikk stikk jævla svin og refrenget: Den jævla dritten, den jævla dritten er noe jeg hater.

Pøbels vokal er glitrende. Stilen og stemmen minner om Bon Scott fra gamle AC/DC, men mest av alt Angry Anderson fra tidlige Rose Tattoo (spesielt Scarred For Life plata). Ellers er Ronny Pøbel glad i de edle varer. Her er tekster om sprit, øl, fyllesyke, spying, selvfølgelig fortolket i de mest poetiske vendinger, som f.eks. i Gjeldssanering hvor Ronny brøler Drakk så jævlig, drakk så jævlig, drakk så jævlig, drakk så jævlig.

Raseri koker av frustrasjon og aggresjon, energi og gi-faen, fuck-you fuck-the-world attitude. Det er godt å høre rå, ærlig, essensiell rock med killer-instinkt igjen. Når i helvete var siste gang man hørte noe slikt? Kanskje på de første Motorhead-platene 1977-79 og noen av de første oi-artistene plater fra tidlig 80-tall. Nei, dette var deilig å høre. Rå arbeiderklasserock fra skitne puber og svette rocke-klubber.

Raseri er egnet til vorspiel, mid-spiel, nachspiel, bil-spiel, knull-spiel, kort sagt: alt-spiel. Dette er anthem-rock fra dypt, dypt ned i ølglasset: Drikk, drit, spy og pul. Ti prosent av inntektene av denne plata går til Aksjonen For Utvidet Åpningstid På Vinmonopolet c/o Ronny Pøbel p.t. Voices of Wonder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bertine Zetlitz - Sweet Injections

(Capitol / EMI Virgin)

Den hyperaktive ertekroken har funnet seg en lysere skog for utfoldelse av sjofle pek.

Flere:

Stereolab - Sound-Dust
Marissa Nadler - Little Hells