cover

Western Reality

Jetsurfers

CD (2007) Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock / Americana / Rock'n'Roll / Heartland rock

Spor:
The Rivers Roll
Honkytonk Hellraisin' Hillbilly Blue
That Ol' Fishing Boat
When the Town Blew Up (I Was Out of Town)
Make Love Like a Pornstar (and Cook Like a Mama)
Swagman's Lament
Missing Colors
Halfway There
Acceptable
Country Soul #5
How 'Bout You

Referanser:
Steve Earle
Georgia Satellites
The Jayhawks
Rodney Crowell
Dwight Yoakam

Vis flere data

Se også:
Wildcards - Jetsurfers (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Høyoktan surfing i amerikansk farvann

Jetsurfers utmerker seg med et svært godt grep om grom amerikansk musikk, selv om de aldri vil bli så bra som originalene.

Jetsurfers er et for meg nytt bekjentskap, utover at jeg selvfølgelig har sett at de spiller mye live i Oslo. Og la det være sagt med en gang; det er et hyggelig nytt bekjentskap.

Referansepunkter for dette bandet er ikke vanskelig å finne. Her er Steve Earle, Georgia Satellites, Rodney Crowell, Dwight Yoakam, Buddy Miller, Jayhawks – alle garantister for kvalitetsrock og -americana. Like bra som disse kjempene er ikke Jetsurfers, men de er bunnsolide og stilsikre til fingerspissene.

Ikke minst liker jeg å høre en norsk vokalist som behersker americana-sjangeren. Låtskriver Bjørn Nilsen har en tøff stemme som bærer bra og som takler ulikt låtmateriale på en uanstrengt måte. Det er forfriskende å høre en vokalist i denne sjangeren som ikke er hes eller tilgjort tøff. Til å hjelpe seg har han et ytterst kompetent band, der spesielt gitarist Joachim Svendsen utmerker seg i mine ører. Hans fantastiske dype tone bærer bandet på en utmerket måte, og hans måte å sette hver enkelt låts behov foran teknisk briefing imponerer og får meg til å tenke på folk som Buddy Miller og Eric Ambel.

Tekstmessig er det heller ikke så galt, og innimellom er det direkte fornøyelig, som den forlatte elskeren som føler seg Honkytonk, Hellraisin' Hillbilly Blue i låten med samme navn og ikke minst Make Love Like A Pornstar. Her får vi et innblikk i de moderate kravene en mann har til kvinner, nemlig "make love like a pornstar, cook like mama, sing like Emmylou, pour me a drink or two."

Verre er det ikke.

Musikalsk er det som sagt ikke noe å utsette på bandet. Akustisk og elektrisk gitar, banjo, pedal steel og dobro sørger for mye fin strengeleik, og kompet er bunnsolid hele veien. Jeg finner ingen grunn til å trekke frem enkeltlåter, da dette er såpass helhetlig samtidig som de store høydene mangler. Det er rett og slett svært bra til å være norsk, og jeg har all grunn til å tro at denne gjengen vil fyre opp både urbane kugutter og danselokaler ute i distriktene.

Jeg kunne faktisk godt tenke meg å ta noen øl, et par shots og høre Jetsurfers der de virkelig kommer til sin rett, nemlig live.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sonny Simmons - The Traveller

(Jazzaway)

Første del av en trilogi med Simmons. På norsk label med norske musikere. Uhyre spennende.

Flere:

Robyn - Body Talk Pt. 1
Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos