cover

Tambourine Freak Machine

Dragontears

CD (2008) - Bad Afro / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Psykedelia / Space rock

Spor:
The River
Sunrise
Masters of War
The Freedom Seed
Rocco's Revenge
Dreamweaver

Referanser:
Monster Magnet
Baby Woodrose
On Trial

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Triptur

Danske Dragontears gir deg billetten til syrehimmelen.

Danske Dragontears er sideprosjektet til bandet Baby Woodrose, også kjent som den eminente Lorenzo Woodrose sitt band. Tambourine Freak Machine er oppfølgeren til debutalbumet som kom i 2007. På oppfølgeren er det kun blitt plass til 6 låter – grunnet lengden på The River (ikke Springsteen cover) og The Freedom Seed som er på henholdsvis 10 og 16 minutter, i beste progrock-ånd. Men Dragontears' musikalske landskap toucher og relaterer seg mer mot psykedelia og spacerock med innslag av det elektroniske.

På innledningen The River er det høytsvevende musikk som får kroppen til å fly i universet blant skyer, sol og i natten blant stjernene. På de to neste sporene Sunrise og Bob Dylan-låta Masters of War beveger bandet ser mer mot tradisjonell psykedelisk rock. Spesielt i Dylan-låta der der den storslåtte akustiske 6-strengeren ville få en Dylan til å smile og være litt småstolt av danskenes presentasjon. The Freedom Seed er over 15 minutter og det skal litt til å holde interessen gjennom hele låta. Dragontears klarer det tidvis mesterlig gjennom å ta med lytteren i en transe med all sin enkelhet og sitt flygende kor.

På avslutningen Dreamweaver har de danske drenger flyttet seg inn i en mørkt lagerbygg der det avholdes et stort raveparty. Utrolig nok fenger dette og er en perfekt avslutning på et godt album.

Lorenzo Woodroses vokal kan minne litt om Dave Wyndorf i Monster Magnet, og danskene låter heller ikke ulikt rent lydmessig, spesielt når amerikanerne er på sine høyeste tripturer.

Kommersiell suksess er vel utelukket for bandet, som ikke har holdt en eneste pressekonferanse og har heller ikke holdt en eneste konsert. Med Tambourine Freak Machine har prosjektet Dragontears tatt videre et steg fram siden debuten, der låtene var noe mer krevende. Men fortsatt må det avsettes tid for å komme seg inn i deres høytsvevende psykedelia. Albumet er godt verk, selv om hovedbandet Baby Woodrose fortsatt er noen meter foran.

comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo