cover

Pretty Monster

Fort Lauderdale

CD (2003) - Memphis Industries

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Psykedelia

Spor:
Insane Overdrive
Prey To The Stars
Best Days
The Chilling Place
As A Boy
My Vacant Mind
May The Scene Last A Thousand Years
Sexy Creature
Hello It's Me
Out Of The Ether
Rock'n'Roll
Silent Ways
Force Of Nature
Pretty Monster

Referanser:
Marc Bolan
The Kinks

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Nynnefri sone

Småpsycht fra to menn med en litt svak teft for å bygge opp poplåter.

Duoen Fort Lauderdale består av herrene Toby Jenkins og Steve Webster, som spiller de fleste instrumentene selv. Disse lager små underlige låter med hint av psykedelia. De framstår som litt beskjedne, men ikke uten sjarm.

Jeg kan godt tenke meg at duoen har hørt på Ray Davies og andre låtskrivere i samme gata. De klarer riktignok ikke å komme opp med nok knallåter til at jeg kan forsvare sammenligningen hundre prosent. En god del av de fjorten låtene er lettglemte og smått tullete saker. Ellers er det mange rolige og smygende låter på Pretty Monster.

Iblant får de til et slags driv man får lyst til å henge seg på. Dette varer dessverre altfor kort av gangen. Innimellom bestemmer de seg for å lage rock, noe som går helt greit. As a Boy og Rock'n'Roll er to slike låter. Ingen av dem klarer å bevege rockefoten min, akkurat som poplåtene ikke får meg til å nynne.

Fokuset på gode låter forsvinner kanskje i ønsket om å være interessante eller spennende. De er inne på noe her og der, men treffer aldri helt. Likevel ser jeg ikke bortfra at en del åpne indiehjerner kan finne et par-tre godsaker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen