cover

Gusto

Guttermouth

CD (2002) - Epitaph / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Skatepunk / Poppunk

Spor:
Campfire Girl #62
Scholarship In Punk
Gusto
Vacation
Contagious
Pee In the Shower
Walk of Shame
My Town
Contribution
Foot-Long
Looking Out For # 1
Twins
My Girlfriend
Lemon Water

Referanser:
NOFX
Blink-182

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Barnslig

Usjarmerende og strømlinjeforma USA-punkpop som andre stort sett har gjort bedre.

Første gangen jeg hørte denne var etter en kveld på byen. På vei hjem stappet jeg CDen i min discman og tenkte: Ganske fett! Dagen etter prøvde jeg på nytt - uten hjelp av rusmidler - og tenkte: Så ordinært!?! Jeg har siden den gang kommet fram til at sannheten ligger nærmere det siste inntrykket. Guttermouth er et Epitaph-band og de høres akkurat slik ut også. På Gusto er de som en svært mild utgave av NOFX og deres like.

Gusto inneholder slike låter man sikkert kan høre i skatevideoer, men som samtidig kan dukke opp i tenåringsserier på TV. En grei blanding av skatepunk og poppunk uten nevneverdig særpreg. Innimellom kommer noen låter som ikke er punk i det hele tatt. Tittelkuttet høres mest ut som tull og tøys som var mest moro på øving. Vacation høres ut som kjedelig amerikansk MTV-rock av simpleste merke. De flørter også med ting som ligger et stykke fra punk-universet. My Town ligner nesten på B52s. Artig, men fort glemt. Ulike former for fjollepop dukker også opp. Unødvendig flørting med solskinnspop og piratrock (Looking Out For #1). My Girlfriend får meg kun til å tenke på hvor mye bedre Spanish Bombs med The Clash er. Det høres ut som om mesteparten av dette er funnet på i fylla, for så å bli innspilt på neste vorspiel.

Guttermouth hadde kanskje kommet fra det med æren i behold om de hadde holdt seg til den tøffeste punken. Her blir det for mye useriøst møl. Det er mulig de ser seg sjøl som et humorband, men de er ikke morsomme nok til å fungere som det. Jeg trekker ikke på smilebåndet en eneste gang i løpet av låter med titler som Pee In the Shower og Foot-Long.

Gusto er en ganske umoden og kortlivet skive du helt sikkert klarer deg uten.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sade - Lovers Live

(Sony Music)

Sadie, Shady, Sadé, Said, Saidi - kjært barn har mange navn og ingen visste hvordan man uttalte det på 80-tallet.

Flere:

A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below