cover

Diamonds on the Inside

Ben Harper

CD (2003) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Alternativ / Funk / Gospel / Blues / Visepop

Spor:
With my own two hands
When it's good
Diamonds on the inside
Touch from your lust
When she believes
Brown eyed blues
Bring the funk
Everything
Amen omen
Temporary remedy
So high so low
Blessed to be a witness
Picture of jesus
She's only happy in the sun

Vis flere data

Se også:
Give Till It's Gone - Ben Harper (2011)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Usammenhegende

Bra låter hver for seg - men de passer ikke nødvendigvis sammen på et album.

Ben Harper gjør tilsynelatende alt han kan for å unngå å bli satt i bås. Han er så eklektisk at han på en måte lurer seg selv, for på "Diamonds on the inside" er det nesten litt for mange stiler og utrykk.
 
"With my own two hands" er pur reggae i beste Bob Marley-stil. "I can change the world with my own two hands", proklamerer han. Jeg er ikke like sikker, selv om en herlig orgelsolo hever sangen betydelig.
 
"When it's good" er funky, akustisk blues, litt stillestående, men likevel sexy. Balladen "Diamonds on the inside" kan vise til Greg Leisz på "pedal steel"-gitar, og dermed var vi over i countrysjangeren. Så er det fram med trekkspill og strykere på balladen "When she believes". Jeg sverger på jeg kan kjenne igjen "Hvilken venn vi har i Jesus". Sangen er likevel mer gospel, vise og soul enn det Frelsesarmeen bedriver til vanlig. Hmmm, mot slutten hører jeg faktisk også litt Jeff Buckley.
 
Dersom jeg ikke visste bedre, ville jeg ha sagt at "Touch from your lust" var en sang fra Chris Cornells "Euphoria morning" fra 1999. Den tidligere vokalisten i Soundgarden kan nesten saksøke Ben Harper for plagiat, så forbasket likt er det. Red Hot Chili Peppers hadde vært stolte av "Brown eyed blues". "Bring the funk" er Stevie Wonders "Superstition", lettere omskrevet og langt fra like bra. I "Amen omen" er det visesangeren Ben Harper vi hører, i det han føler seg fram i mørket etter en måte å leve livet sitt på. Vakkert er det.
 
"Temporary remedy" er en oppfunka versjon av Tom Petty & The Heartbreakers; tøff riffbasert rock, bråkete og maskulin. "So high so low" er, vel, heavy metal, komplett med fistelhyl, stor trommelyd og massive fuzzgitarer. Vi får til og med servert en dose god, gammel tvillingsitarsolo. "Blessed to be a witness" er afrikansk gospel. Omtrent bare congatrommer akkompagnerer Ben Harper på denne skjøre deklareringen av takknemlighet overfor Gud. Spiritualitet er tydeligvis et stort element i Ben Harper sitt liv. "Picture of Jesus" fortsetter der "Blessed to be a witness" sluttet, nå med komplett afrikansk kor som eneste "instrument". Dette er ren gospel, og Ben Harper står fram som en erfaren predikant. Avslutningsvis lar han oss strekke ut etter alle krumspringene med den rolige poplåten "She's only happy in the sun".
 
For hvile kan vi trenge.
 
Uttrykket til Ben Harper har så stor spredning at det blir litt forrvirrende. Det finnes lite å si på selve låtene. De fleste er meget bra. Men de passer ikke nødvendigvis sammen på et album.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Aphex Twin - drukqs
Kullrusk - spring spring spring spring spring