cover

Stay Positive

The Hold Steady

CD (2008) - Vagrant / Rough Trade / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Heartland rock

Spor:
Constructive Summer
Sequestered in Memphis
One for the Cutters
Navy Sheets
Lord, I'm Discouraged
Yeah Sapphire
Both Crosses
Stay Positive
Magazines
Joke About Jamaica
Slapped Actress
Ask Her for Aderall
Cheyenne Sunrise
Two Handed Handshake

Referanser:
Lifter Puller
The Replacements
Ted Leo & The Pharmacists
Bruce Springsteen
Bob Dylan

Vis flere data

Se også:
Separation Sunday - The Hold Steady (2005)
Boys and Girls in America - The Hold Steady (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Positivt fra The Hold Steady

The Hold Steady begynner å bli gamle. Det synes ihvertfall Craig Finn, hva er da bedre enn å lage en plate om positivitet?

Alle gode ting er ikke tre - for The Hold Steadys del er alle gode ting fire.

Stay Positive er en utgivelse som har med seg mange av basiselementene i rocken. Både musikalsk og tematisk er platen dyppet i herlig nostalgi. Tekstenes innehold går gjennom alt fra Gudstro til tenåringsangst, men også innom noe av det mest elementære: det å føle seg gammel i en bransje hvor stadig nye og rykende ferske band gjør det bra.

Men Hold Steady gjør det fremdeles svært bra. Og det som gjøres så bra på Stay Positive er inntrykket platen gir av følelsen ved å sitte på en bar med forvirrende tanker i hodet, og et glass whisky foran seg. Et eksempel på tankene som blir fordøyd, er låten Magazines, hvor det skildres et tenåringsdrama på høyt nivå:

Magazines and daddy issues
I know you're pretty pissed
I hope you'll still let me kiss you.


Bandet har også klart å imponere stort ved å legge ved en bonuslåt på slutten, som er sammensatt av tre låter som ikke ble med på albumet. Hver eneste sekvens av den drøyt elleve minutter lange låten er imponerende bra, spesielt med tanke på at Hold Steady luket ut disse.

2006-albumet Boys And Girls In America, traff over all forventning folket med sitt veltalende post-punk uttrykk, og gav The Hold Steady et kjent navn innen indierocken med bare gode anmeldelser på cv-en. Noe av grunnen var nok kombinasjonen av gode melodier, med imponerende historier. For det å bruke karakterer for å bygge opp historiene sine med, er noe Craig Finn kan godt. Karakterene Finn har skrevet om tidligere har vært eldre og hatt langt voksne problemer enn de som blir skildret på "Stay Positive".

Det virker som at bandet fortsatt er tilfredse med sin musikalske retning, for etter tre album fullspekket med 80-talls suggererende gitarriff og definerende trommer, fortsetter The Hold Steady i denne sjargongen. Craig Finn har aldri hørtes mer desperat ut, og han skriker ut sine desperate og såre hymner på Lord, I'm Discouraged; I know it's unlikely she'll ever be mine/ So I mostly just pray she don't die.

Dette er sterke saker.

Synth og harpe blir forent i tidvise barokkinfiserte melodier, og er en strålende motsetning til Tad Kublers frenetiske gitarspill.

Ja, gutta i Hold Steady har all grunn til å være positive. Det sies at vin bare blir bedre med årene, og etter å ha bevitnet talentet til de middelaldrende musikerne på deres nye utgivelse er det ikke vanskelig å ha en positiv holdning til det Brooklyn-baserte hardtslående bandet.

Skuta styres i en retning av Thin Lizzy og The Replacements, og dette gjøres med stil. Ingen over - ingen ved siden; The Hold Steady briljerer i sin sjanger.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky

(Constellation)

Elsk eller hat: nok et post-apokalyptisk manifest fra kanadisk kollektiv.

Flere:

Side Brok - Høge Brelle
Rockettothesky - Medea