cover

Bandits at 6 O'Clock

Thunderbolt

Vinyl 7" (2002) - Black Soul Family / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Metal

Spor:
Wrath of the Sane
The Murderers Dream

Referanser:
Lash Out
Iron Maiden
Judas Priest

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Heavy Metal Thunder

Hardcore blir til heavy metal av den riktig gamle typen.

Thunderbolt er noe så sjeldent som et heavy metal-band som debuterer på 7 tommer vinyl. Bandet består av tidligere medlemmer fra hardcorebandet Lash Out, i tillegg til vokalist Tony Thunder og trommis Vinnie Victory (også kjent som journalisten og manageren Vegard Waske). De har bestemt seg for å spille tradisjonell metal i en stil som var mer vanlig å høre for en tolv-femten år siden. Langt hår og skjegg er i følge coveret allerede på plass.

De to låtene på singelen nærmer seg det musikalske landskapet til 80-tallshelter som Iron Maiden og Judas Priest. De fete gitarene og vokalen bringer tilbake en del minner om hvordan hard rock en gang låt. Tidvis galopperer det av gårde som det ofte gjør i denne type musikk. Det virker velspilt og man har ingen problemer med å forstå hvor denne gjengen vil.

Et klart minus er at låtene ikke er spennende nok til at jeg fortsetter å snu vinylskiva gang på gang. Det blir litt for kjedelig i lengden. Likevel er det liten tvil om at Thunderbolt er gode representanter for en type musikk som av og til går litt i glemmeboka. I tillegg sitter de på et klassisk godt metalnavn. På denne utgivelsen er forøvrig også Jr Ewings Andreas Tylden med på gitar, selv om han nå har valgt å prioritere dette bandet bort.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robyn - Body Talk Pt. 1

(Capitol)

2010 er året Robyn vinner lytterne.

Flere:

Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe
Fleet Foxes - Fleet Foxes