cover

Godmusic

Chocolate Genius

CD (2001) - V2 / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Blues / Jazz

Spor:
Perfidia
For One More Look at You
Love
My Endless Fall
The Eyes of the Lord
Bossman Piss (In My Lemonade)
To Serve You
Planet Rock
Infidel Blues
Glorious
Pocket Mouse
Birth Control
Godmusic

Referanser:
American Music Club
Joe Henry

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Fra Black music til Godmusic

Oppfølgeren til den storartede Black Music viser en mer innadvendt artist.

Den unge amerikaneren Marc Anthony Thompson, som skjuler seg bak Chocolate Genius, er ute med oppfølgerplaten til det fantastiske albumet Black Music (1998). Den plasserte seg i lag med American Music Club og andre melankolske unge menn med fantastisk meloditeft.

Oppfølgeren Godmusic er mer melankolsk og mer eksperimentell enn forgjengeren. Der den hadde et sterkere grep på deg fra starten, krever denne mer tid, dog uten at jeg synes du får like mye igjen.

Litt skuffende er dessverre ikke sangene like gode som sist, samt at en del av de mer eksperimentelle partiene ikke alltid er like spennede. Låtene fremstår mer som skisser, der man har fantastisk musikk for i neste øyeblikk å miste konsentrasjonen. Styrken til Black Music, ut over stemmen hans, nettopp identiteten til hver låt. På Godmusic sklir låtene over i nye stemninger og nye låter nesten umerkelig og uten at det henger helt i hop.

Nå skal det sies at dette på ingen måte er et dårlig album! Det er bare forventningene som er så høye. Love, for eksempel, kunne glatt glidd inn på debutalbumet med sitt R&B-inspirerte sound. Og The Eyes of the Lord er klassisk Chocolate Genius, og man faller inn i en deilig (gjerne rødvins-indusert) avslappende melankoli.

Mr. Genius må ha hatt et slitsomt liv mellom sine to Chocolate Genius plater, for han er mer trist enn han var sist, for eksempel i Pocket Mouse synger han "...backstabbers kissing me/they suck the blood and piss from me..."

Hvis du aldri har møtt Chocolate Genius før, begynn med den forrige platen. Til de som likte/elsket den så kan dette være en god investering, men forbered deg på en lang lytteperiode før platen sitter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Safariari - Zebra Knights

(Trust Me)

Safariari fra Fredrikstad legger inn en rejäl rökare i kryssen på overtid.

Flere:

Orchestra Baobab - Pirates Choice
Wilco - A Ghost is Born