cover

Meter

Perry Keyes

2 x CD (2005) - Laughing Outlaw

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Country / Singer/songwriter / Visepop

Spor:
Sweaty Sneakers
2nd time I Saw You
Beer and Cigarettes
Some Aches
Wide Streets
Service City
Vicious Left Hook
Growing Up In the Dark Is Wrong
Nye


Bonfires of June
Just Like a Steam Train
Discount Bottle Shop
Sandra's on the Way
Have Some Fun
Where's My Darling Tonight
Fairfield Girl
When Things Wear Out
Matraville Trees

Referanser:
Elvis Costello
Bruce Springsteen

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Taximusikk

Kreativ taxisjåfør finner Sareptas musikalske krukke, og overøser oss med vidunderlig musikk og gode historier.

Det er ikke mange taxisjåfører som Perry Keyes i Sydney. Eller i resten av verden for øvrig. Det som først og fremst kjennetegner de sjåførene jeg har vært borti er at de er glade i å prate og mindre glade i å lytte, for å få tiden til å gå fortest mulig mens de kjører deg fra A til B.

Jeg har riktignok aldri vært i en taxi med Perry Keyes, men jeg har likevel dannet meg et bilde av ham som en annerledes taxisjåfør. En som har evne til å holde den gode samtalen i gang uten å komme med grunne plattheter og tomme floskler om dårlig vær og fotballresultater. En som er en passe ivrig lytter, og har evnen til å komme med objektive betraktninger om passasjerenes liv. En som øser av sin visdom, og løser små verdensproblemer hver dag på jobben.

Hadde Perry Keyes vært sjåfør i Bergen, kan du banne på at jeg hadde hatt direktenummeret hans lagret.

Han har nok hatt mange gode samtaler og hørt mange gode historier mens han har kjørt rundt i Sydneys sentrumsgater. Noen av dem har vært fylt med solskinn, mens andre har vært tvers gjennom hjerteskjærende. Det er disse historiene Keyes nå vil dele med oss. Det gjør han så jeg får lyst til å hoppe av glede det ene øyeblikket, og felle en tåre det neste.

I likhet med mange andre store singer/songwriters har Keyes en enestående evne til å finne noe vakkert og universelt i den hverdagslige historien. Han skriver om kebabsjappen på hjørnet og om hvordan en vanlig guttunge kan forgude en fotballspiller. Han skriver om de nære ting, og han gjør det med ærlighet, innsikt og et godt hjerte.

I tillegg pakker han inn historiene sine i et teppe av vellyd. Musikken låter like ekte som historiene han forteller. Det er viser, pop, country og rock i skjønn forening. Bandet er tett og samspilt og produksjonen er kledelig rufsete, varm og ekte. Noen stor vokalist er Keyes derimot ikke, men stemmen kler musikken godt. Den er passe raspete og usymmetrisk. Yndig kvinnelig koring på enkelte låter hever kvaliteten ytterligere.

Det er lenge siden sist jeg hørte et så gjennomført dobbeltalbum som dette. Det er 18 spor, og med unntak av feilskjæret Discount Bottle Shop, er alle låtene av ypperste klasse.