cover

Memories Of A Lifetime

Ole G. Nilssen

CD (2001) - Cruise

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Pop / Gitarpop / Symfonisk rock / Voksenpop / Poprock

Spor:
The Songs Of Life
Memories Of A Lifetime
Will It Never End
Ghost From The Past
Alien Streams
The Silence Of The Ages
Castle Of Fools
Silent Screams
In Ancient Times
Victims Of The Days
Moments Eternal
Once Upon A Summer
I Will Be
The Messenger

Referanser:
Pink Floyd
King Crimson
Yes
Roy Orbison

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Symfopop

En tydelig Yes-inspirert Harstad-musiker leverer melodiøs poprock for de godt voksne.

Ole Gunnar Nilsen har spilt gitar og pushet plater i Harstad så lenge jeg klarer å erindre med mine 28 år. En kjent mann for de som har trådt sine barnesko i denne byen altså, og en dyktig gitarist for de som har hørt mannen mannen spille. Hjelpende finansiører har klart å skrape sammen kronasjer slik at Nilsen har fått gitt ut en soloplate. Selv om den ikke er i normal distribusjon, så er Memories Of A Lifetime (2001) klart verdt en omtale. Plata er innspilt på Cruise-studioet i Harstad sammen med lokale musikere som Mona Digre, Knut Iversen og Lars Inge Pedersen. Men dette er først og fremst Ole Gunnar Nilsens eget prosjekt, med full kontroll på låtskriving og produksjon.

Det er viktig å understreke at Memories Of A Lifetime er en lokal produksjon, med begrensede ressurser og støtteapparat. Dette gjør egentlig lite utslag på kvaliteten, selv om disse begrensningene "høres" av og til på lyden og produksjonen.

Nilsen selv er visstnok glad i science-fiction, og dette har nok inspirert musikken på Memories Of A Lifetime. Melodiøs, lyrisk poprock for de godt voksne vil være en passende bås å putte dette i. Her er lite å hente for den yngre garde, da dette er langt fra listepop eller boybandmusikk. Heller Yes eller Anderson, Bruford, Wakeman, Howe, om du vil, virker å være klart referansemateriale, samtidig som Nilsen selv vokalmessig har en liten Roy Orbison i magen. Igjen på grunn av den symfoniske og melodiøse vrien på poprocken på plata vil nok Pink Floyd og King Crimson være et nærliggende sammenligningsgrunnlag. Og i en god nord-norsk "ånd" er coveret til utgivelsen prydet av et Jan Harr-bilde.

Ole Gunnar Nilsen er veldig dyktig på sin gitar, men av og til svikter stemmen og han strander litt for mye i en teatralsk vokalvariant som det er vanskelig å jobbe seg ut av. Det kan nesten høres som at Nilsen blir litt for nostalgisk i sine "memories", men dette skjer kun unntaksvis på de 14 låtene som medfølger. Knut Iversen, kjent sanger fra Harstad gjør en god vokaljobb på Alien Streams, men min personlige favoritt blir åpningskuttet The Songs Of Life. Denne låten blir den klareste varianten av drømmende poprock der Nilsen får vokalen til å sitte godt.

Hvis interessen din for Memories Of A Lifetime (2001) ble vekket, må du kontakte Barocken platebutikk i Harstad for å skaffe deg en kopi, da denne så vidt meg bekjent ikke finnes i salg andre steder. Kjenner du en forkjærlighet for melodiøs poprock av det godt voksne slaget kan det absolutt være verdt forsøket.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wilco - Yankee Hotel Foxtrot

(Nonesuch)

Dagens tekst: hvis du bare skal ha en plate i år, så er det ingen vits å utsette kjøpet.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Sleepy Sun - Fever