cover

Lyst

CC Cowboys

CD (2003) - WEA / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Voksenrock

Spor:
På En God Dag
Lyst
Fortrolig
Lovløs
Lille Sibir
Bare Film
Fyr I Speilet
For En Liten Stund
Tykt & Tynt
Alt Som Er Deg
Når Englene Kommer Til Byen

Referanser:
Mercury Motors

Vis flere data

Se også:
Morgen og Kveld - CC Cowboys (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kugutter rundt bålet

En oppdatert utgave av bandet prøver seg og kommer fra det med troverdighet og gode øyeblikk.

Mange vil nok påstå at låter som Harry, Død Manns Blues, Tigergutt og Vill, Vakker og Våt er det beste Magnus Grønneberg har tilført norsk rock. Selv har jeg mest sans for den noe mer dempede og smygende Persille & Panser (1994), som jeg rasket med meg på et salg en gang. Derfor har jeg også sansen for Lyst. Dette er mer vuggende hyggerock enn skrålelåtene som alle mer eller mindre kan tekstene på. Herr Grønneberg har blitt en voksen mann og dette tyder på at vi har en artist foran oss som kan modnes med stil.

I den nye utgaven av CC Cowboys finner man også trommis Agne Sæther fra den gamle besetningen. Per Vestaby og Jørn Christensen er kanskje nye i dette bandet, men halvgamle hedersmenn i norsk rock (enten hver for seg eller sammen i Mercury Motors, Young Neils, Veslefrikk, Can Can, DePress, Thinkerbell osv). Sammen har de laget ei skive som både er nær og har trøkk. Ikke i den betydning at man tar seg selv i å spille lufttrommer, men den trykker seg inntil øret ditt og pulserer mot hjernen i takt med hjertet.

Lyst kunne med fordel vært farligere og mer utfordrende. Det blir litt for sorgmuntert og hyggelig her og der. Derimot inneholder den en solid dose gode låter på norsk. Det kan kanskje virke provoserende på både artist og fans, men jeg velger å putte dette i kategorien god rødvinsrock. Det er trygt, behagelig og har både samvittighet og sjel.

Grønnebergs tekster henger godt sammen med musikken. Han klarer slik å lage bilder og stemninger man lett henger med på. Det er bare å gynge med til På En God Dag, Lille Sibir eller Fyr I Speilet. En og annen kjedelig låt trekker litt ned, men Lyst har likevel en helhet som gjør at man fint kan høre hele skiva og trives med det.

comments powered by Disqus

 Gaute Birkeland Kjellsen
2004-11-29En av de aller aller beste

I norsk rock sies det at det er fire store. Jokke, Delillos, Dum Dum og Raga, personlig mener jeg bestemt at man glemmer cc cowboys. Magnus Grønneberg er en av landets fremste tekstforfattere, noe han ettertrykkelig beviser på Lyst. I min platesamling har denne en hedersplass, derfor er jeg overasket over den lunkne mottagelsen denne platen fikk da den kom ut høsten 2003. Platen inneholder 11 deilige sanger, sanger som preges av forskjellige følelser; lystighet, nervøsitet, naivitet, filosofi, kjerlighet... kanskje er ikke dettte noe "farlig" plate, litt trygg og god. Men var det ikke det Grønneberg ville med denne platen? Fra mitt ståsted som en stor tilhenger av norsk musikk, sørlig de fem store, setter jeg denne platen som en av de aller aller beste utgivelse innen norsk rock, de siste 10 åra. Selv om det kanskje føltes sånn engang tidlig på 90-tallet, har aldri CC Cowboys hatt musikkk som sprengte vegger så flisene føyk... Slik jeg ser det har de alltid holdt seg i mellomskiktet mellom Raga Rockers og delillos. Den samme følelsen får jeg når jeg setter Lyst i spilleren. Det er hele tiden en slags underliggende groove, musikken maler og maler, akkurat slik Krohn ville ha det i Raga. Til den underliggende beaten, passer stemmen til Grønneberg perfekt. Behagelig, likevel rocka. Ok, kanskje noe naiv musikk dette, men vi ikke alle litt naive litt innimellom? Jeg synes det er diggbart. Og til dere som leiter etter en god norsk plate, denne er absolutt god nok, og etter noen gjennomhøringer er jeg sikker på at den blir plassert høyt oppe i cd-samlinga. (av 7 mulige har jeg "Lyst" til å gi CC Cowboys en god 6er)

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo