cover

St. Valentines Day Massacre

The Retardos & The Pumps

Vinyl 7" (2002) - Thatsperfectwonderball / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Tungrock

Spor:
Please don't touch
Get down to rock
Mr. Cheap Replacement

Referanser:
Girlschool
Motörhead
Backyard Babies
Johnny Kidd and the Pirates
New Bomb Turks
Devil Dogs

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Same shit, new wrapping.

Retardos og Pumps gjør cover av en klassiker, og pumper hverandre opp på b-siden.

The Retardos møter the Pumps. OK, det høres kanskje ut som et obskurt sitat fra High Fidelity, men faktum er noe helt annet. De norske bandene The Retardos og The Pumps var vel knapt i bleier da tungrockgutta i Motorhead og jentene i Girlschool i 1981 bestemte seg for å dele en syvtommer med den gamle Johnny Kidd and the Pirates-låta Please Don't Touch. Men en så god ide er det lov å bruke om igjen, tenkte de sikkert. I stedet for å gjøre en fullstendig blåkopi av plata fra 1981, nøyer Retardos/Pumps seg med å spille inn samme a-side, og tolker i stedet hverandres låter på b-sida.
 
Please Don't Touch er en gammel rocker fra slutten av femti-tallet, skrevet av Fredrick Heath og Guy Robinson. Normalt sett et utypisk låtvalg for disse bandene, men kan Motorhead og Girlschool gjøre det, så hvorfor ikke? Det låter akkurat som det det er, nemlig punka rockabilly. Låta i seg selv er jo en klassiker, men jeg synes ikke denne versjonen bidrar til historien. Det fungerer bra med den kvinnelige vokalen, men taket løfter seg ikke akkurat.
 
I andrelåta Get Down to Rock gjør The Pumps en Retardos-låt. Mer britisk-inspirert punk enn man er vant til fra Retardos, og The Pumps skrider til verket med full energi. Jentene i Pumps har spilt sammen i to-tre år, og det høres tydelig at de er samspilte. Det er skikkelig trøkk i framføringen, komplett med cockney-vokal og illsinte gitarer. Låta i seg selv er på det jevne, tøff, men litt kjedelig.
 
Mr. Cheap Replacement avslutter singelen, denne gangen spiller The Retardos en låt av The Pumps. Oslo-bandet har spilt sammen siden 1997, og har blitt en live-favoritt i hovedstaden. De har gitt ut en 10-spors CD på Scooch Pooch, og har turnert USA sammen med Backyard Babies. Sistelåta er platas desidert beste, heder deles mellom låtskriverne i Pumps og framføringen til Retardos. Under to minutter med gitarøs og fullt kjør, og mye mer amerikansk i stilen enn de to foregående låtene, slik vi er vant til å høre Retardos. Normalt sett høres Retardos ut som om de er inspirert av punk fra USA, som Devil Dogs og New Bomb Turks, og dette er musikk i samme stil. Tøft.
 
Dette viser at rocken i Oslo (og Norge) virkelig lever om dagen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2

(Rune Grammofon)

Rune Grammofon feirer ti år i bransjen – og hvilken feiring!

Flere:

Röyksopp - Senior
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool