cover

Morning Songs

Jim Stärk

CD-EP (2004) - Sweet Recordings / Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
West coast / Voksenpop / Softrock

Spor:
Morning Song
Don't You Have a Friend
Endless Summer
Like a Summer Thursday
Heart of Coal

Referanser:
Number Seven Deli
The Margarets

Vis flere data

Se også:
Reading Time - Jim Stärk (2002)
Ten Songs and Hey Hey - Jim Stärk (2002)
You're the One That I Want - Jim Stärk (2003)
No Time Wasted - Jim Stärk (2003)
No Time Wasted - Jim Stärk (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fem for morgenstunden

På sin nye EP viser Jim Stärk at de er i ferd med å etablere sitt eget uttrykk.

Selv om vi på groove.no stort sett sitter med nesen langt nede i vår egen verden, så har den unisone hyllesten av Jim Stärks nye EP vært uunngåelig å få med seg. Jeg vil om ikke henge meg helt på klassiker-statusen enkelte har hevdet, nikke anerkjennende til at de igjen har prestert nok en solid utgivelse. Morning Songs beviser at gjennom tålmodig, målrettet arbeid begynner kvartetten nå å finne en form som er mer deres egen.

Jeg har fulgt det hyggelige Oslo-bandet siden deres første skritt, og det har alltid virket som om de har hatt en langsiktig musikalsk plan. Jim Stärk har nok ingen famlende spøkelser gjemt i skapet. Alltid stilfulle og stilsikre, ikke nyskapende eller utfordrende, har de skjelt mot den utskjelte softrocken med visse islett av jazz- og countrypop. Og i motsetning til mange av sine samtidige innen 'norwegian depression' har kvartetten vendt seg mer mot lyden av den amerikanske vestkysten og artister som James Taylor, America og Jackson Browne.

Morning Songs er ikke et stort underverk av en liten EP, men den angir at Stärk har trang til å utvikle seg ytterligere og at de klarer å kombinere høy produktivitet med høy kvalitet. Her presenterer de seg på sitt hittil mest komplekse og varierte, der de småflørter med et større register og med mer saft enn tidligere. Komprimert på en EP uten b-vare slipper vi dessuten de mest anonyme sporene som har smyget seg inn på deres to tidligere fullengdere.

Jeg synes Morning Songs var noe kjedelig de første gangene den hilste meg god morgen, men etterhvert har jeg blitt glad i denne lille platen. Det noteres at det i produksjonen blir fokusert ytterligere på Einar Stokke Fadnes sin sterke og omfavnende stemme. Det er fornuftig. Her er det ellers mye vellyd i løpet av et drøyt kvarter: Tittelkuttet er deres mest umiddelbare, oppmuntrende upbeat der særlig Asbjørn Ribes orgel og blåsetrioen etterlater tydelig signatur. Bossa-overgangen på ellers sedate Don't You Have a Friend er ganske lekker. Endless Summer er noe ugjort, men slentrende og lett funky innpakket med blåsere og orgel. Man rører ikke Townes van Zandt uten god grunn, men Jim Stärk gir klassiske Like a Summer Thursday en verdig stärkifisering tilpasset den sommerlige varmen som preger hele EPen. Heart of Coal er den minst døsige, men ikke verre enn at den får gardinene til å blafre vennlig og minne om at sommeren har kommet.

Morning Songs er en kort plate for den lange morgenstund.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Green Day - American Idiot

(Reprise)

Alt i alt et vellykka punkeksperiment fra et evigungt, men samtidig modent band.

Flere:

This Is Music Inc. - Krasnapolis
The Boy Least Likely To - The Law of the Playground