cover

Silver

Johnny Cash

CD (1979) - Columbia / Legacy / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Folk / Singer/songwriter

Spor:
The L&N Don't Stop Here Anymore
Lonesome To The Bone
Bull Rider
I'll Say It's True
(Ghost) Riders In The Sky
Cocaine Blues
Muddy Waters
West Canerbury Subdivision Blues
Lately I Been Leanin' Toward The Blues
I'm Gonna Sit On The Porch And Pick On My Old Guitar
I Still Miss Someone
I Got Stripes

Referanser:
George Jones

Vis flere data

Se også:
Man In Black - The Very Best of Johnny Cash - Johnny Cash (2001)
Songs of Our Soil - Johnny Cash (1959)
Sings the Ballads of the True West - Johnny Cash (1965)
At Folsom Prison - Johnny Cash (1968)
American IV: The Man Comes Around - Johnny Cash (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sølvplate

Mannen i svart lagde gode plater lenge før Rick Rubin fikk skjeggvekst.

I forbindelse med Johnny Cash sin 70-års dag utgir Columbia/Legacy nå en rekke godbiter fra katalogen. På Silver fra 1979 får man blant annet en håndfull klassikerne, et par bonuslåter og countrylegendene George Jones, Jack Clement og The Carter Family. Dette kan man kose seg med lenge.

Silver er et godt stykke fra de nyeste, Rick Rubin-produserte American Recordings. Likevel vil det sikkert være mye godt å finne her for nyfrelste Cash-fans. The Man In Black har alltid hatt et visst mørke ved seg. Det er også tydelig her. Depresjonen eller desperasjonen er aldri langt unna. Cash fremfører egne og andres viser med stødig og mandig stemme, akkurat slik man vil ha ham. Man kan føle høstvind i håret, whisky på tunga og rullingsrøyk i halsen av mindre.

Flere klassikere er med på Silver. (Ghost) Riders In The Sky er jo nærmest et slags kjenningsmelodi for denne mannen, selv om han ikke har skrevet den selv. Cocaine Blues er spilt inn i et mye lavere tempo enn man kjenner den fra blant annet San Quentin/Folsom Prison-opptakene. Ellers er plata fylt med selvforklarende titler som Lately I Been Leanin Toward The Blues og I'm Gonna Sit On The Porch And Pick On My Old Guitar.

George Jones bidrar med sin myke countrystemme på I'll Say It's True. Han dukker opp igjen i en enda mer fremtredende rolle på de to nytilførte bonusspora. I Still Miss Someone og I Got Stripes gjør seg begge godt i duettversjoner. Dette er likevel et udiskutabelt Cash-produkt. Det pøses ut samleskiver og tributeskiver tilknyttet denne mannen om dagen, men dette er beviset på at orginalskivene også holder høyt nivå.

Denne utgivelsen er en ren oppfordring til de som synes de siste års Cash-plater har vært fantastiske om å grave i back-katalogen. Velkjente låter og noen som har stått i fare for å bli glemt går hånd i hånd. Sørgmodige melodier og alvorlige tekster. Er du glad i Johnny Cash, så får du ingen problemer med å bli glad i Silver.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe

(Neurot)

Legg to pinner i kors. Ta et hvitløksbad. Be din siste bønn. Dørene til mørkets rike skal nå åpnes og du inviteres med inn.

Flere:

Okkervil River - The Stage Names
Plastikman - Closer