cover

Relax; The Mountain Will Come To You

Cold Mailman

CD (2010) - Kråkesølv / Diger / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
What Now, Muhammed?
Pull Yourself Together And Fall In Love With Me
Petra Pan
Fatal Conversation
Salva Me
Time Is Of The Essence
Back In Your Bed
Exploding Potion Of Home
Katrina
The End Of The Day
Lullaby

Referanser:
Kråkesølv
Death Cab for Cutie
Lama
Monzano

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Seriøst, bare slapp av

Semikolon eller ei, Relax; The Mountain Will Come To You er en vakker utgivelse på alle måter.

Jeg hater semikolon.

Virkelig. Til en grad det nesten ikke er sunt.

Men det er mitt problem, selv når jeg får en plate i hånda som i tittelen omtrent går til fysisk angrep på meg med et semikolon etter første ord. Flaks for Cold Mailman at de er et jævlig fint band, og at jeg skal legge til side mine sinnsforstyrrelser. Så lenge jeg kan få lov til å kalle dette andre albumet til Cold Mailman for Relax - og ikke noe mer.

Akkurat dét er nemlig ikke så vanskelig når det gjelder Relax, å legge til side det meste. Hypen har lenge surret rundt dette bandet – nok et fra den forblåste nordlandske byen Bodø. Og det kunne til tider virke rart, for om man bare svipper innom noen sekunder av en låt fra denne gjengen rekker man kanskje ikke å bli overbevist.

Men så er det også noe av det som gjør at man blir ekstra glad i dette når man først setter av tiden. Kanskje er det erketypisk indiepop, kanskje er det en tidvis plagsomt ordinær vokal fra Ivar Bowitz – men det er en totalpakke som er ekstremt velgjort. Poplåter som Pull Yourself Together And Fall In Love With Me vokser neimen ikke på trær, ei heller enkle men lekre Time Is Of The Essence – et bevis på at Cold Mailman har evnen til å få mye ut av lite. En essensiell evne om man skal stikke seg ut av det usannsynlig store mylderet av samtidige indiepopband.

Nå har jo også plateselskapet Spoon Train Audio spesialisert seg på området, og kjører en gjennomgående snillingprofil. Med Cold Mailman burde det sannelig skaffe avkastning i form av listeplasseringer. Appellen er i alle fall like skrikende som den er sprikende, og like åpenbar som den er mystisk.

Når det tidligere har blitt dratt linjer mellom Cold Mailman og selveste Motorpsycho har jeg fnyst. Det skal jeg ærlig innrømme, men arrangementene har tidvis mye til felles. Hør bare på Back In Your Bed – hvor blåserne klart gjør sitt for å minne om den mer poppete perioden til Motorpsycho. Og ikke minst vokalen til Bowitz, som her er i sitt absolutte ess.

Relax inneholder ekstremt mye flott, selv om den som helhet kan være småvrien å komme seg helskinnet gjennom - til det er variasjonene hakket for subtile. På den andre siden er det nettopp de subtile kvalitetene til Cold Mailman som gjør det så uimotståelig når de er på sitt beste.

Semikolon schlemikolon.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

Orchestra Baobab - Pirates Choice
The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots