cover

The Phuture That Never Happened

Mental Overdrive

CD (2005) - Smalltown Supersound

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektro / Disco / Techno

Spor:
12000 AD
St. Baafs (theme)
Invasion
New World (TOS mix)
Communion
Soma
Swirl
Electric Sunrise
Introducing The Idea Of Love
Love OD
Tetris
Invasion (part 2)
Life Is A Wave On The Ocean Of Love
Fade

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Hvor var det det butta?

Er framtida egentlig det den en gang var? Selvsagt ikke.

Vi drar tilbake i tid. Før webdesign, før Playstation, før Spice Girls er påtenkt og før Ernst Hugo Järegård står på taket av Riget i Køben og roper "Förbannade Danskjävlar" Vi drar på raveparty og roper "Stop dansinga, ikke dopet", og vi ler av avisene som slår opp innbrudd i nedlagte fabrikker, skating og spraybokser som overgrep mot det offentlige rom. Vi vifter med glowsticks og tror vi er det største som kloden har framfostret. "Rock around the clock" var besteforeldregenerasjonens greie. De hadde ikke skjønt noen ting. Dans. Dans. Dans. Dans.

Stopp klokka. Plukk ut den unge DJen der borte. Ta Per Martinsen. Eller Mental Overdrive, om du vil. Plasser ham i 2005. Har verden favnet om elektronisk musikk? Har raverne overtatt styringa? Eller er det de illeluktende svette rockerne som fremdeles er på toppen av situasjonen? Er framtida egentlig det den en gang var? Selvsagt ikke.

Per Martinsen hever penselen, og krummer ryggen. Han liker ikke det han opplever. Han skal ordne.

"The phuture that never happened" tar for seg innspillingene Mental Overdrive gjorde for legendariske R&S i tiden 1989-1993. Tiden det tok Shaun Ryder å ofre Happy Monday på kokainens alter. De beskriver i sin CD-form og i all beskjedenhet, en annen framtid. En framtid der idiotien og mangelen på folkeopplysning er ikke-eksisterende. En framtid der Jim Morrison fremdeles lever og snurrer Aphex Twin på iPoden. En framtid som ikke har trist søttitalls rock som lydspor. En framtid som oppstår som en konsekvens av tidens ikke-linære tilstand, og som eksisterer parallelt til den vi lever i nå. En framtid der Happy Mondays fremdeles er på The Factory, og "Xs to the ravezone" er en realitet og ikke bare et gjenglemt minne på en sliten t-skjorte. Det er her Mental Overdrives lydspor lever. Og det lyder fordømt friskt fremdeles.

Vi får noe så uhipt som en ph-omskriving. Vi får noe så lite tidsrelevant som mekaniske trommemaskiner og repetitive arpeggiator-linjer. Vi får fortidens musikk i dag.

Det har kanskje noe med evolusjonen å gjøre. Spill "Windowlicker" for en fritt valgt tenåring, og han vil bare trekke på skuldrene og vise deg "Wipeout Pure" på PSPen sin. Si techno, og han vil krympe seg i latterkramper. I 2005 er elektronika allemannseie, og Mental Overdrive en mann for kjennere. Det var kanskje det som var meningen hele tiden.

Revolusjonen spiser som kjent sine barn.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sigur Rós - Takk

(EMI Virgin)

Vår anmelder er naiv nok til nok en gang å la seg affektere/lure av eterisk islandsk svevestøy. Heldigvis.

Flere:

Like Rats From a Sinking Ship - We Get Along Like A House On Fire
Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er