cover

Far From the Sun

Siena Root

CD (2008) - Transubstans

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Prog / Psykedelia

Spor:
Dreams of Tomorrow
Waiting for the Sun
Time Will Tell
Almost There
Two Steps Backwards
Wishing for More
The Summer is Old
The Break of Dawn
Long Way From Home

Referanser:
Deep Purple
Led Zeppelin
Captain Beyond
Black Sabbath
Grand Funk Railroad
ZZ Top
Jethro Tull

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Syrete hardrock

Ta på deg lang, slitt skjorte, buksa med brede buksebein, la skjegget og håret gro.

Det svenske plateselskapet Transubstans ga oss for en liten stund tilbake et fantastisk godt album med bandet Graveyard fra Göteborg. På den andre siden av Sverige, nærmere bestemt i Stockholm, befinner stallkollegaene Siena Root seg. I likhet med disse har også Siena Root beina godt plantet i første halvdel av 70-tallet. Ikke bare rent musikalsk, men også når det gjelder klær og utseende. Far From the Sun er deres tredje album og lukten av både sterke og noe svakere former for medikamenter kjennes lang vei.

Det åpnes med klassisk Deep Purple-sound. Dreams of Tomorrow og Time Will Tell kunne gjerne ha vært spor fra Machine Head eller noen av de andre tidlige Purple-albumene. Vokalist Sartez Faraj har en vakker, heavy soulstemme som kler musikken. Dette er også hans første album med Siena Root, så her skal resten av bandet være fornøyde.

Det oser syre, det er jamming og improvisasjon med gitar, bass og orgel. De lange innledningene beveger mot en type psykedelisk hardrock som for eksempel i den nydelige Waiting for the Sun (ikke The Doors). De første minuttene er det enkel rock med sitar som preger låta, deretter kommer det et funky rytmer med tøff vakker vokal og et tøft refreng. Hvis Waters & co på 70-tallet hadde plugget fuzzboxen og samtidig hamret i vei litt kjappere så hadde det kunne det like gjerne ha vært låter som svenskene presenterer.

Fra psykedelisk proggete hardrock så vises det andre takter i Wishing for More, som er bluesrock i beste ZZ Top-ånd (slik de var på sine første album). Låta er dessverre helt ordinær og ikke noe mer. Et dansende og funky groove med fløyte er hovedingrediensene i den sterke instrumentale The Break of Dawn.

Låtlengdene på Far From the Sun er fra litt i overkant av tre minutter til det hele avsluttes med 10 minutter lange Long Way From Home. Musikalsk sett så spriker det også litt. På flere av låtene improviserer de såpass mye at det ikke alltid tar av og jeg faller litt av etter hvert som jeg lytter. Det virker som de helt ikke har bestemt seg på dette albumet på hvilken retning de ønsker å bevege seg – som om de er litt usiker på om "vi skal lage en kort låt eller bare jamme i vei". Men når dette er sagt så viser de spesielt når de bestemmer seg for å låte tungt som Purple og Sabbath, så svinger det godt i rockefoten.

Musikerne er dyktige med sterke kvaliteter og en vokalist som har en svært god stemme, samt flere sterke sanger. Derfor er det bare å strukturere seg litt så blir neste album enda bedre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arve Henriksen - Chiaroscuro

(Rune Grammofon)

Vakker og meditativ, intens og gjennomborende. Et stort fremskritt for norsk jazz.

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
Funeral Diner - The Underdark