cover

Zoom

Electric Light Orchestra

CD (2001) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Voksenrock / Pop / Poprock / Prog

Spor:
Alright
Moment In Paradise
State Of Mind
Just For Love
Stranger On A Quiet Street
In My Own Time
Easy Money
Really Doesn't Matter At All
Ordinary Dream
A Long Time Gone
Melting In The Sun
All She Wanted
Lonesome Lullaby

Referanser:
Traveling Wilburys
Roy Orbison
Tom Petty

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Stjerneklart comeback

Jeff Lynne er i form og inspirert, og viser at ELO ikke er død.

15 år siden siste studioalbum, Balance Of Power, og ELO-maestro Jeff Lynne har brukt årene vel. Han har startet hobbybandet Travelling Wilburys og produsert plater for mange av sine favoritter. Med tidens distanse til et av 70-tallets store band var det mulig for ham å gjenskape Electric Light Orchestra.

Ingen av de originale bandmedlemmene er med, med unntak av Jeffs bestevenn, Richard Tandy, på noen spor. Det var i alt syv-åtte lineups i ELO. En raskt titt på credits på skivene vil gi deg svaret på at ELO var Jeff Lynne. Han skrev tekst og musikk, sang, produserte og spilte opptil syv-åtte instrumenter på platene. Derfor vil jeg ikke si det er noe ankepunkt at Jeff har gjort det meste selv denne gangen heller, sett bort fra at han har noen gjestemusikere med seg.

Så hvordan låter det? For en stor ELO-fan som undertegnede er det vanskelig å ikke like Zoom, men jeg kan forstå at andre kan ha ankepunkter. Det er ikke akkurat friskt og nyskapende for de som ønsker progressiv rock. Romskipet på omslaget er redesignet, men inne i cockpiten sitter Jeff og styrer som han gjorde før.

Det betyr melodiske strukturer, harmonier og et lydvalg som er kjent - og kjært - men kanskje litt for mye preget av arbeidet Jeff har gjort etter ELO. Jeg savner litt dynamikken og ikke minst strykerarrangementene som gjorde ELO så stort i storhetstiden.

Likevel er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av førstesingelen "Alright" som svinger skikkelig – og det flotte andresingelvalget "Moment In Paradise". I det hele tatt er Zoom for meg som et hyggelig gjensyn med en gammel, god venn. Jeg visste at han levde og hadde det bra og at han hadde mye bra på lager. Her er det tilsammen 13 nye sanger som beviser at Jeff Lynne fortsatt har noe på hjertet: Gleden ved å formidle musikk i den klassiske poptradisjonen. Det er en Jeff i form, mye mer inspirert enn på tidlige 80-talls album som Time og Secret Messages, da han begynte å gå lei av ELO-prosjektet. Zoom er et høyst nødvendig kjøp for alle eks-ELO-fans eller de av oss som har kost oss med de gamle klassikerne også i pauseperioden. Zoom gir deg en returbillett til 70-tallet - for knappe to hundrede kroner. Ikke verst for en tidsreise av dette kalibret.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells

(Glitterhouse)

The Bambi Molesters har klart det kunststykket å låte så mye mer ekte og originalt enn opphavet sitt.

Flere:

The Modern Lovers - Modern Lovers
Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er