cover

Machina Genova

Skymning

CD (2004) - Blackend / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Death metal / Industriell metall / Nu metal

Spor:
Prokill
Berzerk Cirkus Circle
Riot Revelation/Club Monroe
Forcebender
ScalpLeech
Bubblegum Generation
Mondo Bizarre Glorification
Swallow the Holy Piss
Silicone Animation/Madshaper
Trolltekk/Aggrotekk
Bodüoutline/PlanetEater
Rebel Cult!

Referanser:
Slipknot
Soilwork
Godflesh
Neurosis

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Svensk solformørkelse

Skymning är den tid på dygnet då dagen övergår i natt och solen sjunker ned bakom horisonten...

Navnet på det svenske death metal-bandet forteller om en tilstand om formørkelse, om en overgang fra lys til mørke, om en prosess hvor det kjente og kjære forsvinner, og blir erstattet med uidentifiserbart og utilregnelig svart masse.

Den svenske kvartetten, som står oppført som "The Frantic Four", består av The Antichrist på vokal, bass og gitar på høyre høyttaler. The Architect tar seg av gitaren på venstre side, The Madmachine sitter trygt plassert bak slagverket, og The Mechanic trakterer bassen. Relativt lettvinte pseudonymer, kan man si, men navnene passer på sett og vis musikken, som er en slags industriell form for death metal. Tempoet og trommearbeidet er mer rytmisk og mekanisk enn på en "vanlig" death metal-utgivelse; her er verken blastbeats eller doble basstrommer, og man klarer fint å holde takten ved eventuell luft-tromming. Gitar og bass følger rytmen, og gir Machina Genova nærmest en slags nu-metal følelse. Til tider minner de meg sterkt om band som Slipknot, og kanskje Soilwork.

Skymning har klart å skape en stemning på plata. Det låter skittent og industrielt, omtrent slik Red Harvest ville hørt ut, dersom de hadde spillt mer nu-metallisk musikk. Tidvis tenker jeg også på band som Godflesh og Neurosis når jeg lytter til Skymning.

Machina Genova er litt for aggressiv og mørk til at man kan kalle den nu-metal, og dette gjør at den på sett og vis faller mellom to stoler; deathmetallerene ser kanskje på denne utgivelsen som pysete nu-metal, mens de hettegenserbekledde nu-metallerne anser dette som et dødsmetalprodukt.

Uansett hva man velger å kalle det, er dette en god utgivelse. Plata trenger tid og tålmodighet, dette er musikk som passer verken lørdagskveld eller søndagsmorgen. Men ved oppmerksom lytting finner man mye godt her. Riot Revelation, ScalpLeech og Silicone Animation er alle høydepunkter, jevnt fordelt utover plata, og sørger for at man holder interessen oppe gjennom hele lytteprossessen.

Jeg har aldri sett Skymning live, men jeg kan tenke meg det er en temmelig intens opplevelse, dersom bandet klarer å opprettholde energien og intensiteten de skaper på Machina Genova.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Arve Henriksen - Sakuteiki
Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"