cover

Mystic Force In The Gatekeepers Question Overflowing The Fountain Of Astral Trollfire

The White Tiger Prepade

CD (2010) - Norway Rat / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Punk / Instrumental / Grindcore

Spor:
Trollfire
Muflon Rider
Into The Mellow Void
Athem For Mystic Cats Journey
Death Aquatic Dream Thunder Posse
Deadend Underground Ethnotrolls Fingerknitting Utopian Tribal Drugs Running As Life Weaving Streams To The Netherworlds Throughout Deep Red Rat
Earthking
Turning Into Amethysts
8
Sacred Geometrical Gladiators Riding Lominous Spiralling Monoliths In Trancendental Fog Meditation
Flames In Silver Bottles Behind Flickering Eyelid Trix Vibrating Heavy In Sapphire Ghost Hands

Referanser:
Next Life
Laconic Zero
Lightning Bolt
Noxagt

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ordløse ordsmeder

Deilig primitivt, brutalt, mystisk og fascinerende. Bare gi etter for full forvirring og sjekk ut denne!

Oslobandet The White Tiger Prepade jakter visst på noe, men de aner ikke hva det er eller hvor man finner det. Kanskje er det der ute et sted, kanskje er det inne i oss selv, kanskje er det i sjelen til hver og en av oss eller et helt annet sted. Ingen vet, og ingen kommer noen gang til å finne ut av det.

Glem koherens, glem logikk, glem alt du har lært og trodd på et lite øyeblikk. Glem sunn fornuft og glem at du er en tenkende skapning. Du kommer til å bli dypt skuffet om du går løs på Mystic Force og forventer å skal kunne sette det inn i en sammenheng.

Det er egentlig fascinerende hva man kan få til å konseptualisere når det er snakk om instrumentalmusikk, man kan jo egentlig komme seg unna med hva som helst. At det hele her er så aggressivt at man kan miste retningssansen, gjør det ikke mindre forvirrende.

Hva er det du innbiller deg, tenker du nå? Det er jo bare meningsløst bråk? Joda, men det er egentlig ufattelig hvor mye mening man kan tilføre ting som tilsynelatende er meningsløst. Det åpner for en hel del mer egentlig. Så er det jo alltid litt deilig når et band omfavner den mystikken som er tilgjengelig når det gjelder musikk og uttrykk. De har nærmest greid å gjøre primitiv instrumental støy til en kunstform, selv om det til tider bare høres ut som tilfeldig støy uten noen mening og retning som helst.

Og det er utrolig digg når noe makter å ta et sånt tak i deg, at det fillerister deg til et punkt der du ikke aner om det er din egen kropp som står for filleristinga eller om det er noen andre der i det hele tatt.

Det er som å få rundjuling av en usynlig mann, og det er mildt sagt absurd!

The White Tiger Prepade kommer aldri til å finne det de leter etter, og det er de heldigvis klar over selv. Måten de har gitt en ekstremt primitiv og brutal tilnærmingsmåte til støyrock en dypere mening er både tankevekkende og latterlig på en gang. Fra lenge før man begynte å jakte, så visste man altså at svaret ikke finnes, så selv om det legges opp til det her så får man selvfølgelig aldri noe svar, noen konklusjon. Det er jo tross alt ordløst hele veien også.

Så hva skal man si liksom? Lykke til? På gjensyn? Spar meg? Hjelp? Nei, slå deg løs du! Gå bananas! Drit i alt annet! Dette er til tider så fjernt at det er umulig å vite hva man skal si eller gjøre. Det sier kanskje en del at høydepunktet på plata heter Deadend Underground Ethnotrolls Fingerknitting Utopian Tribal Drugs Running As Life Weaving Streams To The Netherworlds Throughout Deep Red Rat Channeling Roots og er et helt vidunderlig og støyete spor av den mer ambiente sorten. Denne utgjør sammen med den noe kortere titulerte Earthking albumets essens og er verdt hele Mystic Force alene.

Gi etter for full forvirring og sjekk ut denne debuten.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Pinetop Seven - The Night's Bloom

(Barbary Coast / Empyrean)

Låtar i ei cinematisk folkrock-ramme, som veks og blir til vemodige og rike sinnbilete.

Flere:

TeeBee - The Legacy
Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons