cover

Colour Haze

Colour Haze

CD (2004) - Elektrohasch

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Prog / Krautrock / Psykedelia / Stoner

Spor:
Mountain
Tao Nr. 43
Did el It
Love
Solitude
Peace, Brothers & Sisters
Flowers

Referanser:
The Jimi Hendrix Experience
Ten Years After
Led Zeppelin
Black Sabbath
Hawkwind
Pink Floyd

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Third, tricoloured stone from the sun

Det piper i hornet høyt oppe på veggen. Det høres jammen ut som Jimi Hendrix Experience eller Ten Years After! Hva kan det være?

Kobler du navnet på utøver og plateselskap så skulle det vel være greit å resonnere seg fram til at dette ikke er en plate som blir noen gjenganger på pinsemenighetens dansemoro-sammenkomster, i hvert fall sånn ut i fra allmenne fordommer om hva som foregår der.

Hvis derimot navn som May Blitz, Clear Blue Sky og (tyske) Armageddon sier deg noe, så er det bare å børste støvet av kaftanen og sette seg godt til rette i lyttestolen, eller i hornet på veggen. Pokker så fort som åra flyr! Men det er fortsatt kult å blafre med det lange håret ute på byen, bare man husker å ta det med, 68-generasjonen nærmer seg atter 68, på en litt annen måte.

Assortert tysk psykedelia og undergrunnsmusikk har forsåvidt levd i beste velgående siden slutten av 1980-tallet, godt hjulpet av en seiglivet interesse for slik musikk nede i currywurstland som faktisk aldri har dødd ut etter den første hippietida. Fit & Limo holdt for eksempel interessen opp for det noen kaller "acid folk", en esoterisk hippie-folk med sterke røtter i Incredible String Bands Elektra-år, i en tidsperiode noe slikt nærmest ble universielt utledd.

Colour Haze forårsaker nok noe større utslag på richter-skalaen med sin dvelende gitar-bass-trommer kammer-psykedelia som hopper beint over 20-minuttersmerket uten at noen hever øyenbrynene.

Joda, dette er bekjennelser fra en trosretning der Jimi Hendrix Experience, Ten Years After, Led Zeppelin, Hawkwind, Pink Floyd og Black Sabbath er store guder. Det er derimot verdt å merke seg at Colour Haze ikke er så blues-basert som for eksempel Cream, men legger seg litt over mot jazza spill de få gangene dette kan sies å være jordnært i kontrast til den vedvarende utspeissinga.

Er det så noen tegn på at klokka har passert 1975 her? Ikke ofte, bortsett fra at teknikken i gitarspillet ikke står noe tilbake for Nick Saloman (Bevis Frond) eller Bari Watts (Outskirts of Infinity), selv om tempoet som oftest er mye slakkere.

Colour Haze har laget en del plater før og jeg gir opp å finne noen tegn til noe ny utvikling på denne skiva. Alt er totalt forutsigbart, men jeg skal medgi at det svinger litt av dette i blant. Til tross for at det ikke står Harvest, Vertigo eller Dawn på etiketten kan du trygt prøve ut dette, selv om det står feil årstall på omslaget her.

Riktig årstall er selvfølgelig 1971!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand

(Rounder)

Hvem skulle trodd at dette umake paret skulle stå for en av årets utgivelser? Ikke jeg i hvert fall.

Flere:

Ghostface Killah - Fishscale
Suicide - American Supreme