cover

Whitehorse

Whitehorse

CD (2011) - Six Shooter

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Folk / Country

Spor:
Eulogy for Whiskers, 1
Killing Time is Murder
Emerald Isle
Passenger 24
Broken
I'm On Fire
Night Owls
Eulogy for Whiskers, 2

Referanser:
Gillian Welch
Gram Parsons
Emmylou Harris
Oh Susanna
Great Aunt Ida

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Grievous angels

To varme stemmer med lang erfaring fra Canadas indie/folkscene skaper lun atmosfære som Whitehorse.

På Grievous Angel (1974) udødeliggjorde Gram Parsons og Emmylou Harris klassikeren Love Hurts, og at denne Boudleaux Bryant komposisjonen hadde blitt spilt inn både før og etter gjorde ingen verdens ting. Parsons og Harris utfylte hverandre med skjørhet og kjærlighet som fremdeles ingen andre har matchet.

En generasjon senere oppleves noe av den samme følelsen når duoen Whitehorse dukker opp. Som Parson og Harris møter vi to stemmer som utfyller hverandre med varme og nettopp kjærlighet. Mellissa McClelland og Luke Doucet er det canadiske paret som i tillegg til å være en musikalsk duo også er hverandres mann og kone. Begge har sine egne karrierer med sterk anerkjennelse i sitt eget hjemland. McClelland har tidligere gitt ut fire album, mens Luke Doucet har åtte album bak seg (tre gjennom bandet Veal). Men større oppmerksomhet utenfor landegrensene har latt vente på seg. Kanskje på tide at dette endres når duoen nå debuterer med et selvtitulert album på knappe 24 minutter?

Du finner ingen Love Hurts - og ingen andre umiddelbare klassikere her. Men de har funnet en annen låt som de har kledd opp med eget design: Springsteens I'm On Fire (fra Born In the USA), et godt valg. Her er den strippet ned i duoens country/americana-landskap, og formidlingen er nydelig med all sin elskov og respekt til opphavsmannen.

Plata kretser stort sett rundt midtempo-låter som kreerer en lun atmosfære i country-/americana-landskapet. Det er rent og enkelt med gitaren i sentrum. Men det er ikke musikken og låtene som er toneangivende, selv om materialet tilhører øvre klasse. Duoens stemmer utgjør den store forskjellen - enten alene eller i sammen. Resultatet er sterk varme og behag, som skapt for å sette seg ned og lytte. Høydepunktet er den poppete Emerald Isle, som med sitt vakre vers og refreng har et klart hitpotensial.

Whitehorse skaper på sitt beste magisk kjemi, og debuten pirrer også nysgjerrigheten til å rote litt mer i duoens tidligere karrierer. Absolutt verdt en lytt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Blackjazz

(Indie)

Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette.

Flere:

Tanakh - Dieu Deuil
Ed Harcourt - From Every Sphere