cover

Rogues Gallery

Årabrot

CD-EP (2003) - Safe as Milk / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Grapserock

Vestland, Vestland er ikke lenger hva det var. Årabrot er ute med sin første EP.

Årabrot er et bråkeband jeg har ganske stor tiltro til fremover, et syn jeg baserer både på deres første syvtommer Adding D to Anger (Safe as Milk, 2002) og enkelte liveshow i Oslo 2003. Særlig deres andre opptreden i forbindelse med Øya 2003 var heftige greier (Blue Monk).

Andre konserter har på sin side vist at Haugesund-kvartetten fortsatt er noe ferske, og ikke har skade av mer spilletrening. Det er derfor fornuftig at de følger opp singelen med en kort EP, sånn i første omgang. Utgiver av Rogues Gallery er igjen landets beste selskap for tiden; Safe as Milk. Det skjer virkelig mye bra rundt dette miljøet med base i Haugesund, og Årabrot er en viktig del av denne scenen.

Dels primalpunk, dels svartaktig skittenmetall gir ikke Årabrot stor plass for dynamikk og dybde i sin voldsomme gjørmestil. Her valses det rett frem og over alt og alle uten at de nesten tar seg tid til å trekke pusten. Det er forrykende å høre på, men de mangler noe som bryter opp den rytmiske angreps-monotonien. På låter som Debris og Eye Catcher har de riktignok litt mer preg av den angstfylte og stressede post-punken (i røttene til Wire og Pere Ubu), og det er en tendens de gjerne kan utvikle ytterligere.

Vokalistens vrengte, gutturale skrik er dominerende og preger alle de fem låtene som raser avgårde i løpet av 12 rastløse minutter. Lyden på Rogues Gallery er gjennomgående søplete nok til å matche bandnavnet (Årabrot er også navnet på en fylling utenfor hjembyen).

Jeg mener fremdeles at Årabrot besitter et stort potensiale. De henter ut noe på Rogues Gallery, så får vi se om de fortsetter sin utvikling mot noe riktig sjefsgrisete grapserock.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Pow Pow - Last Days On Earth

(Fysisk Format)

Pow Pow har blitt helelektronisk, og gjennomfører forvandlingen med stor stil og kosmisk eleganse.

Flere:

Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years
Fever Ray - Fever Ray