cover

The Caliban Sessions #2

The Caliban Sessions

CD-EP (2003) - Big Dipper / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Punk / Indierock

Spor:
Pussy In the Bank
Choose the Legend Not the Truth
Tommy Please Come Home
Eightball Reverend
Sorry Seems To Be the Hardest Word (Part 2)
Start a Fire

Referanser:
The Cumshots
Thulsa Doom
Silver
Amulet

Vis flere data

Se også:
The Caliban Sessions #1 - The Caliban Sessions (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lekekasse

Nok en sammenkomst av stemte gitarer, upolerte stemmer og glade musikanter.

Dette er del to i en EP-serie som startet for et år siden. Ideen er å trekke en rekke kjente og ukjente navn fra norsk rock, med vekt på undergrunnen, inn i et studio for å se hva som skjer. Flere av navnene er kjente fra Thulsa Doom, The Cumshots og Black Debbath. Dette har selvsagt med å gjøre at prosjektleder heter Ole Petter Andreassen og spiller i samtlige av disse. I tillegg til kjente navn fra forrige utgivelse er blant andre Sissy Wish, Mickey Faust (bedre kjent som Michael Krohn) og Pål Angleskår fra Minor Majority med.

Åpningslåta Pussy In the Bank er skrevet og sunget av Black Debbaths Lars Lønning. Det betyr vanligvis morsomheter av ulik karakter. Hovedbudskapet er at man skal behandle kjæresten sin pent da dette vil medføre at man får... ja, nettopp. Låta er en svett rocker som er smakstilsatt med Ingus Dooms (Inge Svege) orgel.

Det fortsetter i samme harde stil med innslag av aggressive gitarer. Både Choose the Legend Not the Truth og Tommy Please Come Home er rockelåter som løsner på ørevoksen. Det er hovedsaklig hard og tung rock som preger de fem første låtene. Mickey Faust sitt bidrag heter Eightball Reverend. Krohn synger i vanlig stil, og er lett å kjenne igjen selv om det her er engelsk tekst. Låta er tung og røff rock'n'roll, i og for seg ikke så langt unna Raga Rockers.

Skivas mest aggressive er Sorry Seems To Be the Hardest Word (Part 2). Heftig punkbasert med herlig skrikevokal fra Sissy Wish og Lars Misund Kristensen fra The Unmist/Infidels. På første utgivelse var den funky låta The Genuine Caliban Grooves den store overraskelsen. Her er det den avsluttende balladen. Den bryter med resten av låtene, uten at det gjør så mye. Pål Angleskår synger seg forsiktig gjennom Start a Fire, og det eneste tegnet til testosteron er litt gitarharving mot slutten.

Denne utgivelsen fungerer godt som et artig sidesprang, akkurat som volum 1 gjorde. Det er uhøytidelig og underholdende. Caliban Sessions er også en god mulighet til å sjekke ut nye og spennende navn, selv om man må ha i bakhodet at ikke alle ferdes i det musikalske landskap her som de gjør til daglig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jaga Jazzist - One-Armed Bandit

(Sonet)

Etter mer enn ti år låter Jaga Jazzist fortsatt friskt og inspirert. Faktisk mer friskt og inspirert enn på lenge.

Flere:

Helge Lien Trio - Live
El Guincho - Alegranza!