cover

Diamond Hoo Ha

Supergrass

CD (2008) - Capitol / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Britpop / Alternativ

Spor:
Diamond Hoo Ha Man
Bad Blood
Rebel In You
When I Needed You
345
The Return of...
Rough Knuckles
Ghost of a Friend
Whiskey & Green Tea
Outside
Butterfly

Referanser:
The Kinks
The Jam
Ash
Frank Black

Vis flere data

Se også:
Supergrass is 10: Best of 1994-2004 - Supergrass (2004)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Kreativ tørke

Det hjelper ikke å reise av gårde med kofferten full av halvsvake b-sider for å skape en klassiker.

For å hente inspirasjon til sitt sjette album reiste Supergrass til legendariske Hansa Studios i Berlin. Absolutt ingen dum ide hvis man føler at det går litt tungt og ønsker å skape noe helt nytt.

Singelkuttet Diamond Hoo Ha Man er et fyrverkeri av en åpning: Fuzzbass, rå gitar, fengende takter - dette låter friskt og tøft. Låten har definitivt samme høye standard som de gamle singelhitene, og dette lover veldig bra. Alt ligger til rette for en god opplevelse, det å dra til Berlin var kanskje ikke så dumt allikevel.

Men det begynner å kladde tidlig. Allerede på neste spor, Bad Blood, er noe galt. Hva som er "feil" er ikke så lett å sette fingeren på. Det er ikke noe galt med lyd eller driven, men kjernen, det vil si låten er mangelfull, den gode melodien mangler. Er det dette som kalles kreativ tørke? Det høres ut som en bunt med b-sider, da av den typen som man spiller en gang hvert skuddår. Det er særlig midtempo-låtene som blir intetsigende. Dårlig er det ikke, men anonymt. Avsluttende Butterfly høres ut som en kjedelig Frank Black-låt. Bare på 345 nærmer Supergrass seg et akseptabelt nivå, tempoet er høyt og de tar i hvert fall litt av her. Det samme kan sies om Whiskey & Green Tea, energisk og med en sint sax.

Beklager, men det hjelper ikke nødvendigvis å reise til en by og et studio som har gitt verden viktige musikalske bidrag når ikke man klarer å få det ut det man vil oppnå. For jeg håper at dette albumet ikke er det Supergrass har ønsket seg. Da blir fortsettelsen høyst usikker for mitt vedkommende. "Alt var så mye bedre før?" Ja, i dette tilfellet stemmer det. Det er bare å sette på samlingen Supergrass is 10, så skal jeg si deg at humøret blir på topp igjen. De som ikke har denne i samlingen bør ta seg en lytt, her snakker vi høy kvalitet med godt gjennomarbeide låter, og ikke minst et inspirert band.

Tre gode låter klarer ikke å heve Diamond Hoo Ha til et verdig Supergrass album. For den indre kjerne av fans så er det jo alltids noe mer å hente, men det er ikke mye.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh

(Garralda Records)

Cato Salsa og Co. girer opp et hakk fra debuten. Forvent et rush av blod til hodet.

Flere:

Motif - Expansion
Television - Marquee Moon