cover

Supergrass is 10: Best of 1994-2004

Supergrass

CD (2004) - EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Britpop / Gitarpop / Indiepop / Indierock / Poprock / Powerpop

Spor:
Caught By Fuzz
Pumping On Your Stereo
Alright
Moving
Richard III
Grace
Late In The Day
Seen The Light
Mansize Rooster
Sun Hits The Sky
Kiss Of Life
Mary
Going Out
Lenny
Bullet
It's Not Me
Rush Hour Soul
Strange Ones
Lose It
Time
Wait For The Sun

Referanser:
The Kinks
The Jam
The Beatles
Buzzcocks
Ash
T.Rex
David Bowie

Vis flere data

Se også:
Diamond Hoo Ha - Supergrass (2008)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Superslagere

10 år og 21 låter med pop, rock og godt humør fra Oxfords gullgutter.

Engelske Supergrass oppsummerer sine første 10 år som plateartister med høydepunkter og hits fra karieren. På denne samleren får man et godt innblikk i hvordan de har tolket elementer fra britisk rockehistorie og gjort dem til sine egne. Bandet låner litt her og der, men har samtidig klart å skape et eget sound.

Skiva inneholder selvsagt alle de store slagerne. Et imponerende antall av låtene har vært høyt oppe på singellistene i hjemlandet. Noen av dem har, som fortjent, fått lengre levetid i folks hukommelse enn andre. Ikke alle de 21 låtene føles som nødvendigheter i platesamlinga, men samtidig får du antageligvis det du trenger av bandet. Her har man med andre ord en kombinasjon av låter du kan spille til du blir øm i huet og mer ordinært britpopkliss.

Bandet har hentet inspirasjon fra mye god, gammel musikk. Pumping On Your Stereo bringer minnene til 70-talls Rolling Stones, Seen The Light har mye Marc Bolan i seg, og Mansize Rooster låner et par knep fra tidlig David Bowie.

I Supergrass sitt musikalske univers finner man forrykende rock, smart pop og enkelte intetsigende sidesprang. Bandet er ingen stabil klassikermaskin, men en god leverandør av gullkorn og litt annet. De er absolutt best når de kliner til med glisende humørmusikk. Alright, Richard III, Sun Hits The Sky og Lose It er eksempler på evigunge herligheter. Disse og flere andre humørspredere gjør dette til ei skive som minner om mild sommerbris under alle årstider. Friskheten og ungdommeligheten er mye av styrken i de mest minneverdige låtene.

Supergrass Is 10 er på sitt beste som en forfriskende sommerdrink. Bare synd at man innimellom heller får følelsen av dovent øl. En del av de slappe låtene trenger ikke inn i hukommelsen på samme måte som gladrocken. Samleren er en fin måte å bli kjent med bandet på, men man kan fort oppdage at ikke alt er like sprudlende.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ping - Discotheque of Darkness

(Luftwaffel)

Idéene har åpenbart flommet som melk ut av en bristende Dagros! En moderne norsk klassiker?

Flere:

Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion
Bonnie Prince Billy - Master & Everyone