cover

Sweet Talker: The Best of Karin Krog

Karin Krog

2 x CD (2005) - Grappa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz

Stiler:
Standards / Vokaljazz

Spor:
You'd Better Love Me
Nice Work If You Can Get It
Ribbon of Sand
Canto Mai
Soul Eyes
Shiny Stockings
La Calada
How Long Has Thing Been Going On?
Lester's Happy
Meaning of Love
Blues in My Heart
Stardust
Just One of Those Things
Where Flamingos Fly
Break of Day in Molde
My Foolish Heart (video)


Raindrops, Raindrops
Empty Streets
Someone to Watch Over Me
You Must Believe in Spring
Northern Sun
Alone Song
Bluesand
I'll Wait For You
My Man's Gone Now
Ask Yourself Why
Gloomy Sunday
Sweet Talker
Watermelon Man
Sånn Lagar Man Pop-Plater
Watermelon Man (remix)

Referanser:
Billie Holiday
Laila Dalseth
Ella Fitzgerald
Sarah Vaughan
Carla Bley

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Førstedamen

To CDer oppsummerer en 40 år lang, bemerkelsesverdig karriere.

Karin Krogs karriere er så lang, omfattende og variert at hun blir kalt vokalistenes Miles Davis. Hun er norsk jazz' førstedame, og nyter stor anerkjennelse i det store utland. Hennes best of-samling, Sweet Talker, forsøker over to fulle CDer å gi et lite innblikk i karrieren, og utdragene spenner over mer enn 40 år med aktiv musisering.

Hovedvekten av materialet er standardlåter, men også hennes eksperimentelle utskeielser med John Surman har fått velfortjent plass på samlingen, hennes siste storbandplate er kanskje litt for kraftig representert, men det har også blitt plass til et par kuriositeter, for eksempel Break of Day in Molde, en vokal versjon av Carla Bleys Ida Lupino, som ble utgitt på single(!) i 1969.

Bidragsyterne på Sweet Talker representerer de fremste nordiske jazzmusikerne, og et par amerikanske: Bjarne Nerem, Dexter Gordon, Warne Marsh, Archie Shepp på sax. Bassistene Niels-Henning Ørsted Pedersen og Arild Andersen spiller på flere låter, mens Steve Swallow og Red Mitchell har to spor hver. Jon Christensen og danske Alex Riel står for mye av slagverket og piano trakteres av både Egil Kapstad, Kenny Drew, Bengt Hallberg og Steve Kuhn.

Karin Krogs hese stemme med lite tone, løs intonering og resiterende frasering kan ha sin sjarm, men det er den varme, fyldige klangen og den fine vibratoen som er hennes sterkeste sider.

Låtene med Surman og Palle Mikkelborgs arrangementer av Michel Legrands komposisjoner gjør CD2 til den sterkeste delen av dobbelplata, men CD1 har også noen gullkorn og høydepunktet er Lester's Happy, en omskreven versjon av Sometimes I'm Happy, Krog synger denne låten perfekt, og Red Mitchells basspill er forbløffende.

For de som ikke er kjent med Karin Krogs karriere, er denne best of-samlingen en unik mulighet, ikke bare inneholder den viktige deler av norsk jazzhistorie, men også musikk som kan nytes uavhengig av den historiske konteksten.

---
Denne omtalen har tidligere stått på trykk i Jazznytt, og er gjengitt med deres tillatelse.