cover

Nive Sings!

Nive Nielsen & the Deer Children

CD (2010)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Akustisk / Singer/songwriter / Folk / Visepop / Alternativ

Spor:
Room
Good For You
Aqqusernit
Dear Leopold
Pirate Song
My Coffee Boy
In My Head
Vacuum Cleaner Killer
Rock & Roll (For Abner Jay)
Circumstances
Done & Gone
Winter Song
Tuttukasik
Uulia

Referanser:
The Moldy Peaches

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Nives verden

Hun dro i sporene til Leiv Eriksson og fant gode venner i den amerikanske undergrunnen.


Nive Nielsens historie er ikke blant de vanligste i musikken. Hun er en oppdagelsessøkende eskimo fra Nuuk på Grønland, gudbenådet med en nydelig stemme og evne til å skrive vakre låter. Hennes utferdstrang har han ført henne til flere kontinenter hvor hun har drevet både med film og musikk.

Nive Sings er hennes debut, sammen med hjortebarna som i hovedsak er multi-instrumentalist Jan DeVroede. I flokken finner vi også godtfolk som Howe Gelb (Giant Sand), John Parish (PJ Harvey), Eric Craven (Hangedup, GY!BE), Patrick Carney (The Black Keys) og Arlen Thompson (Wolf Parade), samt en rekke andre venner fra Montreal, Bristol og Ghent hvor platen stort sett er innspilt.

Og la meg si det med en gang - dette er en utmerket plate. De tre første låtene er egnet til å smelte de mest hardføre blant oss: Singlen Room og Good For You er huskende folkviser i intim kledning, i hovedsak med akustisk backing som gir god plass til Nives varme og innbydende stemme. Jeg hører ikke noe ekstremt originalt - Marissa Nadler eller Sharon Van Etten kunne sikkert funnet på noe lignende - men gir meg over da Aqqusernit toner inn med lokal språkdrakt og gjøglende blåsere til en vemodig melodi. Nive treffer en nerve her, og hun har evne til å finne slike øyeblikk.

Det er liksom ingen god grunn til å skru av en slik plate, og det er enkelt å bli værende i selskap med Nive Nielsen gjennom disse 15 låtene. Nå er ikke utviklingen voldsom, og utfordringene står heller ikke i kø gjennom Nive Sings. Den søker ikke å krysse andre barrierer enn de vi innledningsvis har blitt ført gjennom. Dette er akustisk, folkbaserte visepop, men av den typen som hever seg over den gjengse cafétraller. Pirate Song og Done & Gone med Howe Gelb - stemmene deres står fint til hverandre, smeltet is møter gammel ved - stikker seg særlig ut. Nive viser også smak for de skarpere kanter og eksperimentvilje som gjør at, om jeg ikke akkurat sitter fremst på stolkanten, stadig oppdager nye, fine ting på denne platen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


American Suitcase - Summerman

(Thatsperfectwonderball)

Bandet har brukt tiden siden Change godt. Og bringer et par nye elementer inn i sitt søtladne lydbilde.

Flere:

Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters
Weeping Willows - Into the Light