cover

Woods of Broccoli

Benjamin Finger

CD (2009) - How Is Annie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Minimalisme / Elektroakustisk / Folktronica

Spor:
Woods of Broccoli
Little Sparkling Mist
Unestablished Gossip
Failing Watermath
Dahoud Scratched His Head
Closely Digested Youth
Throat Travelled Yellow Hiii
Cat Yowled Weak Jaws
Watermelon Deserts
Howl (at the Buffalo Girls)

Referanser:
Beneva vs. Clark Nova
Children and Corpse Playing in the Streets
Christophe Bailleau
Lau Nau
Four Tet

Vis flere data

Se også:
For You, Sleepsleeper - Benjamin Finger (2010)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Grønnsaksblanding

Vandring fra soverommet over grønnsaksengen på vei mot brokkoliskogen.

Tittelen på Benjamin Fingers solodebut indikerer kanskje et ønske om å henlede oppmerksomheten mot tilsynelatende uviktige hverdagsdetaljer. Se, en brokkoli kan være et tre, en middagsporsjon en hel skog (ikke minst for småbarn). Både den barnlige undringen og de enkle, minimale virkemidler står i fokus på Fingers Woods of Broccoli, som er et forstørrelsesglass på jakt ned i de små, hverdagslige ting.

Finger har nok enkelte av dere støtt på tidligere som halvdelen av duoen Beneva vs. Clark Nova. De har relativt like modus operandi, men likevel et ganske forskjellig uttrykk. Hr. Fingers soloprosjekt er mer tilbakelent og drømmende, mindre beats og mer organisk lydende. Forkjærligheten for det elektroniske og det akustiske, kombinasjonen av innemusikk og uteopptak, bærende melodier vs. klipp&lim, er noen spenningsfelt som Finger utforsker på Woods of Broccoli.

Dette er soveroms-plingplong, et enslig mikroksomos, slike toner som mest ønsker å sveve i sin egen bane uten å la seg fange så lett med mindre hodetelefonene sitter tett. Finger maner frem noen vakre, behagelige og foruroligende instrumentale skisser med dette som rammeverk. Jeg har litt større problemer med vokalsporene. Bidragene kommer fra Therese Aune, Inga-Lill Farstad (Children and Corpse Playing in the Streets) og amerikanske Anastasia (Crisis de Jour). Det skal liksom være så skjørt og uhåndterlig, men blir mest småsurt og usammenhengede. Særlig enerverende er Little Sparkling Mist som minner om Islaja på en særs dårlig dag.

Woods of Broccoli er i det hele en fin sak som ikke vil omslutte lytteren i ekstatiske favntak. En plate som så bevisst tilhører undringens verden vil sjelden påkalle den store, umiddelbare entusiasmen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

Tinariwen - Amassakoul
Salvatore - Tempo