cover

The Harp & The Fuzzy Kazoo

EstherOrkester

CD (2010) - Barefoot / Musikklosen

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Vise / Akustisk / Alternativ

Spor:
You Are So
Clara
Get Back On
Still You Are Beautiful
The Soundless War
It Never Stops
I Fail With Pride
The Tandem Jump
Skip A Beat
He Who Listened Good
My Man
What We Do For Love

Referanser:
Regina Spektor
Hanne Hukkelberg

Vis flere data

Se også:
Why We Woo - EstherOrkester (2009)
Hei - EstherOrkester (2013)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Myk landing

Et lite orkester med stort hjerte.

Esther Buckmann er kanskje ikke den som har stukket snuten sin lengst frem av de mange norske artister med en fot innenfor visepop'en, men det er det overhodet ingen grunn til at hun ikke skal gjøre. Med andreplata The Harp and the Fuzzy Kazoo har hun laget et album med tonnevis av varme og sjarm.

Selve kjennemerket for EstherOrkester tar det ikke lang tid å sette fingeren på. Esther Buckmann sitter nemlig inne med en stemme som bare kan plasseres i en klasse for seg selv. Den er myk som fløyel, upåklagelig ren, og men en sterk egenart som gjør at man kjenner den igjen øyeblikkelig. Det er ikke til å komme bort i fra at hun tidvis ligger tett opp til et av sine egne forbilder Regina Spektor i klang, men det absolutt ikke et svakhetstegn, tvert i mot. Formidlingsevnen er definitivt EsterOrkesters store styrke.

Sjangermessig føles det verken viktig eller interessant å putte EsterOrkester i en bestemt boks. Hun streifer innom både kabaret og elektronika light, sneier innom jazz på veien før hun lander med beina plantet et sted i akustisk visepop-land. Resultatet er et album med fin variasjon, uten at den røde tråden blir glemt på veien. Et av høydepunktene kommer allerede ved andre låt, Clara, hvor det flørtes hemningsløst med den tradisjonelle pop-hiten uten å forlate EstherOrkesters varme og lune musikkunivers.

På My Man og He who listened Good viser EstherOrkester dessuten en mer temperementsfull side, og demonsterer at selv om Esthers stemme er mykheten selv, finnes det rom for mer enn den håpefulle melankolien som mer eller mindre ufrivillig har blitt orkesterets erstatning for en mer dekkende sjangerbeskrivelse.

Da debutplata ble utsatt for kritikernes ører for ikke så mye mer enn et år siden, ble Esther Buckmanns teft for gode tekster trukket frem som en av hennes klare styrker. Ikke overraskende er også The Harp and the Fuzzy Kazoo også fylt til randen med vakre tekster til både undring og ettertanke.

EsterOrkester gjør en perfekt myk landing med andreplata.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People

(Moserobie)

Hovedbandet i Moserobiefamilien er tilbake med et helakustisk uttrykk på sitt tredje album. Ruskträsk er gjest.

Flere:

New Order - Retro
Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand