cover

Anagrama

Sonic Youth

CD (1997) - Sonic Youth Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell rock

Spor:
Anagrama
Improvisation Ajoutée
Tremes
Mieux: De Corrosion

Vis flere data

Se også:
Daydream Nation - Sonic Youth (1988)
Confusion is Sex - Sonic Youth (1983)
Bad Moon Rising - Sonic Youth (1985)
EVOL - Sonic Youth (1986)
Sister - Sonic Youth (1987)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Behagelig og bråkete

Begynnelsen av selvrealiseringen.

Sonic Youth Records ble opprettet av Sonic Youth midt på 90 tallet. Bandet har holdt på i mer enn 20 år, men det var først sent i karrieren at bandet endelig fant tid og råd til å etablere et eget studio og plateselskap hvor musikk av mer eksperimentell og uforpliktende art enn de som finnes på studioalbumene kunne lages og senere utgis.

De (foreløpig) 5 albumene - Anagrama, Slaapkamer Met Slagrom, Invito Al Cielo, Goodbye 20 Century og Olive's Horn - er alle skapt under friere betingelser enn vanlig, og viser klart hva Sonic Youth er i stand til uten et stort plateselskap pustende i ryggen.

Det første albumet i serien, av mange regnet som den mest tilgjengelige av de fem, er med sitt helt instrumentelle lydbilde en fortsettelse av hva man kjenner som klassisk Sonic Youth, hvor preparerte gitarer, dissonerende lyder og ukonvensjonelle låtstrukturer dominerer, men viser i tillegg et band som er villig til å utforske prosessen bak en låt heller enn å samle seg om en endelig melodi.

Åpningskuttet Anagrama virker forsiktig og prøvende, med små enkle riff som bygges og pusses på, som avtar og vugger rolig i jevne og behagelige bølger. Et spor som, sammen med den ørevennlige Tremens, ikke har et spesielt behov for å markere seg i en bestemt retning, men som trives med å sirkulere om seg selv i et rolig tempo ledsaget av Steve Shelleys lekne trommer og behagelige gitarklanger. Sammen med Improvisation Ajoutée (en kort liten sak bestående av perkusjon og gitargrums), står de tre sporene i stor kontrast til avslutningssporet Mieux: De Corrosion, hvor pustende baller av støv innånder livlige kombinasjoner av alarmer, vekkerklokker og barnegråt, før sinte gitarer og hissige cymbaler får herje uhemmet. Alt i alt et kort (knappe 22 minutter) men engasjerende album og en interessant begynnelse på et spennende prosjekt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Joe Henry - Tiny Voices