cover

Searching The Stone Library For The Green Page Of Illusion

Spaceboy

CD (2002) - Southern Lord / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Doom / Math Rock

Spor:
Searching The Stone Library For The Green Page Of Illusion
The Melting World
Spaceship
Eye Pillow
The Monsoon

Referanser:
Neurosis
The Dillinger Escape Plan
Melvins
Eyehategod
Brutal Truth

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Mye mas

Ekstremmetal som er ekstrem på mer enn en måte. Spaceboy utforsker grensene for hva man gidder å høre på.

På Searching The Stone Library For The Green Page Of Illusion finnes det elleve spor, men kun fem av dem har titler. Det er også disse som er de ordentlige låtene, resten kan vel kun regnes som mellomspill og introer/outroer. Til tross for fem låter er dette langt fra noen EP, da ondskapen varer nærmere en time.

Spaceboy er svært vanskelig tilgjengelig metal. Det blir både skummelt og sært i løpet av plata. Doom-referansene er klare, men vi snakker ikke om noen Sabbath-plagiering. Dette er sær musikk med svært komplisert melodioppbygging. Tittellåta er en elleve minutter lang gitarstorm med litt brummevokal og mystisk prating her og der. Den tolv minutter lange The Melting World har noe mer tradisjonelle metalelementer i seg, men blir likevel mest mas den også. Sånn fortsetter det stort sett hele veien.

Låtene høres nesten aldri spennende ut. Den eneste av målsettingene de oppnår er å være skumle. For det er de, til de grader. I følge bandet selv er dette "diabolsk, matematisk pine" og "mer komplisert enn trigonometri". Omtrent så morsomt er det å høre på også. Buldring og gitaronani avløser hverandre gang på gang uten at man kommer noe videre. Dette høres ut omtrent som øreverk føles.

Det finnes sikkert folk som forstår seg på dette, bortsett fra bandet. De er uansett få. Selv får jeg svært lite ut av dette. Det høres ut som et eksperiment fra begynnelse til slutt - et lite vellykket et. Så får de som er uenige heller ta meg på at jeg var feil mann for Spaceboy. Jeg håper nemlig jeg slipper å høre denne skiva igjen.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Flunk - For Sleepyheads Only

(Beatservice)

Det finnes bare to typer musikk; god og dårlig. Røveren Ulf har endelig greid å lage den gode typen med langspilleren For Sleepyheads Only.

Flere:

Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe
Espers - Espers II