cover

Rock 'Till We Stinks!

Diverse artister

CD (2009) - Hit Me!

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Metal

Spor:
Punk Struck Boogie
Tørst
She Thinks I'm a Rabbit
Bless Me
Oss Tre
I Don't Want You Around
Cider Song
Blind Vold
King of the Sea
Fikser ikke livet
Going Down on Me
Helo!
To år

Referanser:
Hærverk
The Sex Pistols
Sham 69
The Lurkers
The Clash
Ramones

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Oslopunk anno 2009

Her får du pulsen og oppdatering av Oslopunken i 2009.

Den Oslobaserte labelen Hit Me! Records foretar en oppsummering på punkstatusen i Oslo pr. dags dato. Totalt 13 band med hver sin låt deltar, og kort oppsummert så er det vel av varierende kvalitet. Noen av låtene er spilt inn for et par år siden, så sant nok er det nesten en ajourføring som her foreligger.

For å gå rett på sak så skyldes den varierende kvaliteten at det, i mine ører, høres ut som flere av bandene har vært litt for raske med å komme seg inn i studio. Men med dette så kommer det jo litt sjarme og det at ikke skal være perfekt er jo i punkens ånd. Hvorfor i all verden trenger man være så forbaska god? Vokalprestasjonene er også å verdt å bemerke seg, flere av sangerne kunne brukt litt mer tid på "finpussing" – vel er det ikke en X-faktor konkurranse man måtte gå gjennom, men når vokalen blir masete, sur og slitsom så faller det hele fort igjennom.

Men fra å ta for seg det negative så snur vi på flisa og setter fokus på det som er bra! For selv med feil her og der, både på gitar, trommer, bass og vokalen, så er det er det kraft og energi som gjenspeiler seg gjennom alle de 13 bandene. Gatecrashers åpner med et fyrverkeri, absolutt et band som er verdt å merke seg og som nettopp har lansert sin første CD. Så blir det litt Ramones og Lurkers-lyd da Replaceable Heads og Kongefamilen presenterer sine kutt. Ikke så verst, men heller ikke helt der oppe på toppen. Ellers blir det en del punkboogie med Crime Club og Bordeline Bitches, ikke helt ulikt Backstreet Girls, uten at man har kommet til "Boogie 'till you puke-nivået" ennå. Amper skiller seg ut med litt mer enn tradisjonell 77-punk, og deres Cider Song er et flott stykke der jeg får assosiasjoner til Life, But How To Live It? Stor variasjon og flott vokal, dessverre så er det litt å plukke på produksjonen. Men det får så være. Så må også Feilfødt nevnes som avslutter det hele med sin punk blandet med litt metal.

Flott avslutning på en plate som du nødvendigvis ikke må ha i samlinga, men ønsker du derimot å være litt oppdatert på hva som skjer så er det greit å investere penga sine i denne.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt

(Voices Music & Entertainment (VME))

Ein illusjonslaus men ikkje håplaus drabantbypoet, fengande tonar, og smittande ungdommelig mot.

Flere:

Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4
Scorch Trio - Scorch Trio