cover

Cripls

Sid Savant

CD (2009) - Drowning Witch Audio

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Industri

Spor:
My Ship Is Loaded With Prayers
Sid De Sade
My Favorite Girl
A New Pair Of Shoes
Don't
It's Getting Easier
Cripls
Solitude
Everything I Know About America
Little Spark
Everything I Know About America (Live in Utopia)

Referanser:
Marc Almond
Cabaret Voltaire
Echo & the Bunnymen
David Bowie

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Overtydelig grenseland

Ypperlig i besinnelsens smakfulle grep, men tåpelig i overdrivelsens kokette uttrykk.

Er Sid Savant den norske Marc Almond? Denne tanken opptrer ved åpningskuttet My Ship Is Loaded With Prayers, både i tekstmessig innhold og musikalsk referanse. Videre utover i spor som Sid De Sade og My Favorite Girl blir det mye kunstneriske vendinger og musikalske koketterier. Det fungerer ikke noe særlig fordi det virker utenpåklistret og vaniljeaktig. For briljerende, liksom. Men dårlig er det ikke. Det er bare det spørsmålet som melder seg når en artist velger et sådant uttrykk som Sid Savant, dette uttrykket av undrende, litt fortapt, uskyldig søkende, krasjlandende jeg-har-visst-havnet-på-feil-klode uttrykk. Er det reelt - og i så fall hva vil artisten med dette?

Det har vært nok av artister i grenseland mellom kunst, galskap og kreativ formidling i rockens verden, fra Syd Barretts geniale famling i mørke på sine to soloalbum til de mest pikeyndige kokettier à la Kate Bush. Men hvor vil Sid Savant? En låt som Don't høres ut som en mellomting mellom David Bowie ca. 1979 og tidlig Echo & The Bunnymen. Men hva er vitsen? It's Getting Easier kunne vært mørk, skummel og innelukket dyster hadde ikke musikken vært så overlesset med effekter. Den rå bassen og primitive elektronikken, som minner mye om tidlig Cabaret Voltaire og fungerer godt, hadde vært musikalsk poeng nok til å illustrere låtas illustrasjon av dvelende galskap. Men hvorfor kle musikken i overlessende nesten filmmusikkaktige effekter?

Sid Savant har et glimrende utgangspunkt i å formidle dystre stemninger, innelukkethet, klaustrofobiske landskaper, nifse irrganger i sinnet, fordi artisten her har grep om virkemidler og musikalsk innsikt for å formidle nettopp dette. Eksempelvis er Cripls en nydelig og fin låt, det tette vokalsamarbeidet med Camara fungerer ypperlig i den nedstrippede musikalske konteksten. Også Solitude er bemerkelsesverdig; enkel, nifs, dryppende av gru, og med nydelig vokal. Everything I Know About America er også bra, stemningsfull og enkel. Humoristisk også. Det skader heller ikke.

Konklusjon: Sid Savant er ypperlig i besinnelsens smakfulle grep, men tåpelig i overdrivelsens kokette uttrykk. Her må gripepunktet og grenseovergangen sikres.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jack White - Blunderbuss

(XL)

Under eige namn for første gong. På drift, men gjenkjennelig, og i toppslag.

Flere:

Trygve Seim - Sangam
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool