cover

Wish I Was In Heaven Sitting Down

R.L. Burnside

CD (2000) - Fat Possum / Epitaph / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Blues

Stiler:
Deltablues / Elektrisk blues

Spor:
Hard Time Killing Floor
Got Messed Up
Miss Maybelle
Wish I Was in Heaven Sitting Down
Too Many Ups
Nothin' Man
See What My Buddy Done
My Eyes Keep Me In Trouble
Bad Luck City
Chain of Fools
R.L.'s Story
Black Mattie (Robert Belfour)
Pucker Up Buttercup (Paul Jones)
Laugh to Keep From Cryin (Kenny Brown)

Referanser:
Jon Spencer Blues Explosion
Muddy Waters
Junior Kimbrough
Buddy Guy

Vis flere data

Se også:
A Ass Pocket O' Whiskey - R.L. Burnside & Jon Spencer Blues Explosion (1996)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


R.L.'s historier

Burnside kombinerer gamle tradisjoner med moderne rytmer.

Sangeren R.L. Burnside er så blues som det kan bli, nærmest en personifisering av amerikansk svart historie. Den spreke 75-åringen er født nær musikkformens episentrum, Oxford i Mississippi, og flyttet som så mange andre vekk fra plantasjeåket og nordover mot Chicago. Etter kort tid var mye av familien feid bort av drapsmenn, og R.L. returnerte sørover mot det som kunne endt opp som ganske anonym karriere utenfor hjemstaten.

Mye takket være dokumentarfilmen Deep Blues og ikke minst bluespunker Jon Spencer, fikk Burnside fart på karrieren igjen utover på 90-tallet, og Wish I Was In Heaven Sitting Down er et resultat av samarbeidet mellom Fat Possum Records og punkselskapet Epitaph (Bad Religion, NOFX mm).

Dette er en fin link, da Burnside - dypt rotfestet i bluesens tradisjoner, har mye av punkens opprinnelige energi intakt. Rått og intenst leverer han varene, noe som kommer aller best til syne når han holder seg til tradisjonell og enkel instrumentering, som på tittelkuttet eller i den tunge See What My Buddy Done.

Forsøk på å gi mannen et mer moderne uttrykk ved hjelp av samples og scratching er ikke nødvendigvis like vellykket. Dette preger låter som for eksempel en versjon av Aretha Franklins hit, Chain of Fools. Det urbane hip hop soundet er ikke Burnsides sterkeste kort, og virker tidvis noe påtatt.

Det ødelegger likevel ikke inntrykket av at dette er noe av den tøffeste bluesen ute på markedet i dag. På det siste sporet, R.L.'s Story, som har samme innledning som første låt, forteller en åpen og ærlig Burnside om sin brutale familiefortid. R.L.'s Story er platens beste låt og en klassiker om en tragisk fortid og storbyens fallgruver. Den gir håp om at Burnside på neste plate vil strippe lydbildet helt ned, og vie seg helt til denne typen fortellinger.

I tillegg de 11 Burnside-låtene inkluderer denne utgaven tre bonusspor av de sammenlignbare artistene Robert Belfour, Paul Jones og Burnsides adopterte sønn Kenny Brown - alle dypt rotfestet i Mississippis mørke, men vitale musikkhistorie.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tord Gustavsen Trio - Being There

(ECM)

Tord Gustavsen Trio bevarer det enkle og vakre, samtidig som nye dimensjoner bringes inn i samspillet.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Harmonica Sam - Rocker No.1