cover

Blakroc

Blakroc

CD (2009) - V2 / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Alternativ / Indie hiphop

Spor:
Coochie
On The Vista
Hard Times
Dollaz & Sense
Why Can't I Forget Him
Stay Off The F*%$#n' Flowers
Ain't Nothing Like You
Hope You're Happy
Tellin' Me Things
What You Do To Me
Done Did It

Referanser:
Rick Rubin
The RZA
Run DMC
Slick Rick

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Raprock

Mindre rock enn rap på Blakroc, en plate basert på spennende bidrag, men med halvgodt resultat.

Utgangspunktet for denne platen er i grunnen en ganske god idé. Hip-hop mogul og gründer Damon Dash digga alternativ-rockerne i Black Keys og kontaktet dem for å lage en plate sammen. Resultatet har blitt en bluesdrevet raprock plate som kanskje ikke låter så banebrytende som bakmennene skulle ønske, men som absolutt har sine øyeblikk.

Deltakerne på denne platen byr heller ikke på noen overraskelser. Her dukker en rekke av de mest profilerte crossover-rapperne fra undergrunnen opp; medlemmer fra Wu-Tang Clan, M.O.P. Q-Tip og Mos Def, for å nevne noen. Etter å ha levert et av årets flotteste eksperimentelle hip-hop album med The Ecstatic tidligere i år, er muligens Mos Def det mest interessante navnet på listen.

Platen sparkes igang med et mer eller mindre mislykket forsøk på å aktualisere Ol' Dirty Bastard, men samtidig setter produksjonen tonen allerede fra start i hvilken retning dette skal ta. Innledningvis låter nemlig flesteparten av låtene som ganske ordinære hip-hop produksjoner, som etter hvert gir større plass til bluesliknende jamming fra The Black Keys. Videre utover det så høres dette som en ganske ordinær hip-hop plate, med mer rap enn rock, for å si det sånn.

Rockeinnflytelse i rap er jo heller ikke noe nytt. Spesielt på 80-tallet var det populært, og store acts som Beastie Boys og Run DMC gikk i bresjen for å eksperimentere med ulike uttrykk fra rocken. Mange av de involverte på platen har som nevnt også vært med på å videreføre dette, og en rekke av produksjonene her høres ut som snytt ut av miksepulten til The RZA.

Iblant glimter det til. Som når Mos Def setter standarden på On The Vista, med elegant rapping og smart tekstoppbygging. Samme person gjør også en flott figur på singellåten Ain't nothing like you, og RZA "overrasker" med fin flow på Tellin' Me Things.

Blakroc er en plate som samler en rekke spennende og dyktige bidragsytere, men som ikke helt klarer å fremdrive de mest spennende produksjonene. I mine ører virker det å grunne i et ganske labert fokus på rocken, og mer på rap-sjargong og metode. Det gjør at dette crossover prosjektet sklir inn i ganske lang rekke av eksperimentelle hip-hop album, og dette er langt ifra det beste.

Og hvor i alle dager er bidragsyterne fra Stones Throw? Def Jux?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Balkan Beat Box - Nu Med
Mathias Stubø - 1979