cover

Crows Eat Eyes from the Leviathans Carcass

Blue Sabbath Black Cheer

CD (2009) - Release the Bats

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støy

Spor:
Untitled
Untitled
Genocide
Maggot
Untitled
Borre Fen/Untitled
Untitled

Referanser:
Wolf Eyes
Hair Police
Robedoor

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Cujo

Zombie holocaust fra Seattle, her er lyden av dine verste mareritt.

Fin fuck you holdning på dette bandet: Helsvart cover, låtene har stort sett ingen titler (med unntak av Maggot, Genocide og slikt) og deres eneste synlige venn på MySpace er marijuana. Dette er ikke et band som gir ved dørene, men så spiller de da heller ikke musikk som innbyr til slektstreff eller vorspiel.

Seattle-duoen Blue Sabbath Black Cheer er ikke umiddelbart beslektet med Black Sabbath eller Blue Cheer, i hvert fall ikke musikalsk. De driver med støy. Ikke av den harshe typen, men mer av den organisk råtnende sorten. Slik sett er tittelen, Crows Eat Eyes from the Leviathans Carcass, ganske passende, for dette er musikk som illustrerer slike muntre bilder. Dette er malende, urovekkende og destruktive tablåer fremskapt i hovedsak av elektronikk, tapes og dyrisk lidende stemmer pakket sammen i en helsvart smørje som ikke gir rom for lys. Horror noise kalles det også. Kvarterlange Borre Fen/Untitled er et bra eksempel på at det i grenselandet mellom dødt og levende kan skapes mye skummelt, et slags rabies-mareritt fra helvete dette. Skummelt som fy. Jeg liker det!

Ved nærmere lytting avdekkes flere lag i musikken, rytmiske tendenser og en viss sans for dynamikk i lydbildet som gjør bandet ganske spennende å følge, der elementer fra dark ambient, industri og musiqe concrete alle spiller inn. Det er generelt mye variasjon her, og det skyldes nok også til en viss grad at Crows Eat Eyes from the Leviathans Carcass er en samler av høydepunkt med materiale både fra liveopptak, singler, kassetter og LP (tittel: Untitled), samt uutgitte spor.

Med andre et overordnet innblikk i hva denne duoen driver med. Og den er kun utgitt i 500 eks. og kledd i en lekker svart pappboks, så kjappa på.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker

(30/30)

Fast som fjellet. Mystisk som skogen. Einsam som prærien. Vill som elva.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
M.I.A. - Maya