cover

Brand New Antiques

Blister

CD (2003) Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock

Spor:
Bye Bye
Today
Queen
Diamonds
Angel
Memories
Schoolboy
My Way
Paper Moon
You
I Don't Care
Brakes

Referanser:
deLillos
DumDum Boys

Vis flere data

Se også:
Birthdaysongs - Blister (2008)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Det er ingen skam å snu

Folk fra deLillos og Dum Dum Boys slår sine pjalter sammen og lager skive i Kina. Gjør deg selv en tjeneste, og styr unna dette opplegget.

Både deLillos og DumDum Boys er viktige band i norsk musikkhistorie på hver sin måte. Som Blister har et par av de som har stått i skyggen av Lars Lillo-Stenberg og Prebble Houmb gått sammen og laget skive – i Kina.

Hva skal man si? Jeg har hørt gjennom skiva - gang på gang - og i motsetning til å like den bedre og bedre, ja, så liker jeg den faktisk bare mindre og mindre. Jeg har virkelig prøvd og villet, men Blister blir bare mer og mer utvannet for hver gang. Å ha innflytelsesrike venner hjalp tydeligvis ikke for Håvard Hernes denne gangen.

Stemmen hans er faktisk ikke så verst interessant, men høres mest ut som en ikke-nevrotisk Thom Yorke. Låtene flyter stort sett over i hverandre, uten at man er klar over det. Kanskje den som skiller seg mest ut, er I Don't Care, som er et litt desperat forsøk på en litt raskere låt med mer markant riff. Det fungerer heller ikke. Alt er liksom velgjort, men ingenting fungerer. Spesielt nevnes må særlig de kinesiske innslagene, hvor skarpe asiatiske strengeinstrumenter på en svært uhøflig måte avbryter den harmonien bandet i alle fall prøver å skape. Beklager, men det passer bare ikke inn. Jeg er absolutt for å bryte ned genrebarrierer - når det fungerer. Men noen ganger fungerer det bare ikke, og da er det for sent å snu. Hvilket er tilfelle her.

Denne plata kommer aldri til å plage meg om den spilles hvor enn jeg er, men jeg kommer aldri til å spille den av fri vilje. Jeg liker safta mi passe sterkt blandet, og dette er rett og slett bare veldig utvannet. I tillegg inneholder den et par uønskede elementer. Krøll på infoen på coveret trekker heller ikke opp (Today er ikke nummer to, men nummer tre, Queen er nummer to). Plusskarakter for navnene i bandoppsettet.

Det er bare å håpe at guttene beholder de gamle jobbene sine, for dette mener jeg da ikke kan være noe å satse videre på. Niks.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Arthur's Landing - Arthur's Landing

(Strut)

Arthur Russells venner viser med denne samleren hans enorme musikalske nedslagsfelt.

Flere:

The Twilight Singers - Dynamite Steps
Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.